Avalehele
Kepler Cheuvreux: Ericssoni probleemid on ajutised

Kepler Cheuvreux: Ericssoni probleemid on ajutised

Vaatamata ebakindlusele majanduses, usub Kepler Cheuvreux, et nõudlus Ericssoni toodete järele saab olema jätkuvalt tugev.

„Vaatamata ebakindlatele majandusoludele, on Ericssoni juhtkond kindel grupi tugevate mobiilse infrastruktuuri äri fundamentaalnäitajate osas, millele oodatakse sel aastal kasvu. Ericsson kinnitas, et raadio juurdepääsu võrgu (RAN) turg kasvab 2022 globaalselt 5%, Põhja-Ameerikas 8%, Euroopas 5% ning Hiinas 4%. Ka India pakub märkimisväärset potentsiaali. Kuigi muudatused Ericssoni digitaalsete teenuste äriüksuses võtavad aega oodatust kauem, on Ericsson 5G juhtival positsioonil ning on jätkuvalt tugevalt keskendunud müügikasvu kiirendamisele,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Ericssoni kohta käivas analüüsis.

Prognoosides muudatusi ei tehtud

„Oleme enda mudelit täiendanud ja näeme endiselt, et käive kasvab 2022 aastal 5%,2023 aastal 4% ja 2024 aastal 3%. Kuid näeme, et tegevusmarginaal väheneb sel aastal 13,5%-ni (võrreldes eelmise prognoosiga 14%). Me ei teinud muudatusi 2023 ja 2024 tegevusmarginaali prognoosides ning näeme, et need saavad olema vastavalt 15% ja 16%,“ kirjutati analüüsis.

Aktsiale säilis ostusoovitus

„Vaatamata lühiajalisele ebakindlusele, säilitame aktsiale „Osta“ soovituse ja hinnasihi 135 SEK-i, kuna RAN turg näib olevat oodatust tugevam ning Ericsson on heal positsioonil saamaks kasu 5G tsüklist. Samuti peaks Ericsson tootma tugevat vaba rahavoogu 2022-25,“ kirjutati analüüsis.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.