Avalehele
Kepler Cheuvreux: Ericssonil oodatust väiksem turuosa Hiinas

Kepler Cheuvreux: Ericssonil oodatust väiksem turuosa Hiinas

Ericssoni turuosa Hiinas vähenes, kuid Kepler Cheuvreux kordas Rootsi võrguseadmete aktsiale ostusoovitust.

„Ericsson sai endale ainult 2% turuosa China Mobile’i 700MHz 5G võrgus, võrreldes eelmisel aastal saadud 11% turuosaga 2.6Ghz 5G võrgus. Ericsson usub, et sarnane turuosa saadakse ka China Unicomi ja China Telecomiga ning sel aastal võidakse saada Hiinas ainult 2-protsendiline turuosa, mis on ootuste alumine ots,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Ericssoni kohta käivas analüüsis.

Järgmisi kvartaleid keeruline prognoosida

„Kuna on keeruline hinnata Hiina äritegevuse suurust järgnevatel kvartalitel (sh saadava turuosa suurust), oleme otsustanud jääda oma prognoosi juurde ja ootame Hiina käibeks 1,5 miljardit Rootsi krooni kvartalis. Ericssoni äritegevus aasta teises pooles võib kukkuda võrreldes eelmise aasta sama ajaga 70%, enne kui stabiliseerub 2022 aasta esimeses kvartalis. Vaatamata turuosa kaotusele Hiinas, on Ericssonil võimalik suurendada turuosa Euroopas ja Aasias (sealhulgas Indias, Jaapanis, Austraalias, Uus-Meremaal),“ kirjutati analüüsis.

Aktsiate korrati ostusoovitust

„Vaatamata muredele Hiinas, jätame aktsiale „Osta“ soovituse ja hinnasihi 130 Rootsi krooni, kuna: 1) ettevõttel on tugev 5G tooteportfell ning järgnevatel kvartalitel peaks turuosa suurenema väljaspool Hiinat 2) äritegevus peaks stabiilselt kasvama aastatel 2021-23 ning prognoosime, et 2023 tõuseb kasumimarginaal 14%-ni 3) vaatamata Hiina äri võimalikule kokku kukkumisele, on Ericssoni valuatsioon jätkuvalt atraktiivne 4) prognoosime, et 2021-23 saab olema Ericssoni vaba rahavoog tugev,“ kirjutati analüüsis.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Märksõnad: Ericsson, Kepler Cheuvreux