Avalehele
Kepler Cheuvreux kordas BMW aktsiale müügisoovitust

Kepler Cheuvreux kordas BMW aktsiale müügisoovitust

Kepler Cheuvreux on jätkuvalt skeptiline BMW elektriautode strateegia osas ning seetõttu kordas Saksa autotootja aktsiale müügisoovitust.

„Ootame, et 2021 kasvab BMW müük ja seetõttu ka tulemused ning vaba rahavoog. Kuid meil on mure BMW e-mobiilsuse strateegia ajastamise pärast, kuna spetsiaalselt elektrisõidukite jaoks loodud arhitektuur on võetud kasutusele hiljem kui seda on teinud teised Saksa konkurendid. Me ootame lühikest eluiga praegusele CLAR arhitektuurile ning prognoosime investeeringuid uuemasse arhitektuuri,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud BMW kohta käivas analüüsis.

Peamine risk on kaubanduspinged

„Praegu on BMW väga sõltuv PHEV-st (pistikhübriidsõidukitest), kuid Euroopa Liidu karmimad CO2 reeglid ja poliitiline vastutuul PHEV-le võib tähendada seda, et uut strateegiat on vaja kiirendada ja see mõjutaks keskpikas perspektiivis negatiivselt autosegmendi EBIT marginaale ja vaba rahavoogu. Peamise riskina BMW-le näeme jätkuvaid kaubanduspingeid, kuna autotootja on globaalse haardega. Tugev ja kiire taastumine tähtsamatel turgudel (eelkõige Euroopa ja NAFTA) tooks kaasa ka kõrgemad marginaalid,“ kirjutati analüüsis.

Aktsiale korrati müügisoovitust

„BMW on tõestanud, et suudab tekitada vaba rahavoogu, kuid me oleme jätkuvalt skeptilised, et autosegmendi EBIT marginaali jõuab enne 2024. aastat 8-10% vahemikku. Praegune aktsiahind näitab, et selle eesmärgini jõutakse varsti. Seetõttu ei ole meie arvates hiljutine aktsiahinna ralli õigustatud ning me kordame enda „Müü“ soovitust,“ kirjutati analüüsis.

Kepler Cheuvreux tõstis BMW aktsia hinnasihi 79 eurolt 80 eurole.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Märksõnad: Bmw, Kepler Cheuvreux