Avalehele
Kepler Cheuvreux kordas Volvo aktsiale ostusoovitust

Kepler Cheuvreux kordas Volvo aktsiale ostusoovitust

Kepler Cheuvreux prognoosib Volvole Ehitusseadmete üksusele neljandaks kvartaliks tugevaid tulemusi ja seda vaatamata tarneahela puudustele.

„Sarnaselt kolmanda kvartaliga, ootame jätkuvalt häid tulemusi neljandas kvartalis Volvo Ehitusseadmete üksuselt. Prognoosime tugevaid tellimusnumbreid USAst ja Euroopast ning seda vaatamata tellimuste aeglustumisele Hiinast. Probleemid tarneahelaga ja pooljuhtide puudus mõjutab jätkuvalt ka Volvo Groupi. Siiski, sarnaselt kolmandale kvartalile, usume, et veokite tootmist mõjutab see rohkem kui ehitusseadmete tootmist. Investeeringud USA infrastruktuuri peaksid pikaajaliselt samuti antud üksust toetama,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Volvo kohta käivas analüüsis.

Langus Hiinas on stabiliseerumas

„Komatsu avalikustas hiljuti enda igakuised Komtraxi andmed. Oktoobris näitas indeks sama trendi, mis septembris ehk eelmise aasta sama kuuga võrreldes väikest negatiivset muutust globaalsel baasil (Euroopa, NAFTA, Hiina ja Jaapan). Euroopa näitajad on võrreldes eelmise aasta sama ajaga paranenud ning Hiina langus on stabiliseerunud. Oktoobri andmed näitavad sama, mis septembris, et Euroopa ja Ameerika Ühendriigid tasakaalustavad langust Hiinas,“ kirjutati kommentaaris.

Tarnete arv oodatust nõrgem

„Põhja-Ameerika raskeveokite tellimused oktoobris olid 23 600, mis on 39% vähem võrreldes eelmise aasta oktoobriga. Jätkuvate tarneprobleemide tõttu on tarnete aktiivsus negatiivne ning sellest tingitud ajalise viivituse tõttu võivad tarned saabuda alles 2022 teises pooles. Pooljuhtide nappuse tõttu pole veokitootjad suutnud ka tootmist tõsta. Volvo, TRATON, kui ka Daimler on öelnud välja, et pooljuhtide nappus mõjutab otseselt tootmist,“ kirjutati analüüsis.

Aktsiale korrati ostusoovitust

Kepler Cheuvreux kordas Volvo aktsiale 230 Rootsi kroonist hinnasihti ja ostusoovitust. „Volvo kolmanda kvartali tulemused oli 17% üle meie ootuste ja 9% üle konsensuse. Seetõttu tõstsime pisut ka enda 2021 prognoose,“ kirjutati analüüsis.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Märksõnad: Kepler Cheuvreux, Volvo