Avalehele
Kepler Cheuvreux langetas Ericssoni aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux langetas Ericssoni aktsia hinnasihti

Kepler Cheuveux prognoosib, et järgnevatel kvartalitel muutub makrokeskkond keerulisemaks ning Ericssoni marginaalid satuvad surve alla.

„Kuigi investeeringud RAN võrku peaksid Ameerika Ühendriikides 2023 vähenema ning mõningaid ilminguid on sellest näha juba 2022 neljandas kvartalis, võib Ericsson lõigata mõningast kasu arenevatelt turgudelt, sealhulgas Indias. Makrotingimused on muutumas keerulisemaks ning järgnevatel kvartalitel näeme RAN turu aeglustumist. Ootame, et 2022 korrigeeritud EBITA marginaal väheneb 11,4%-ni, võrreldes eelmise prognoosiga 11,8%. Vaadates 2023 aastasse, siis ootame, et korrigeeritud EBITA marginaal väheneb 11%-ni, kuid 2024 taastub 12%-le,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Ericssoni kohta käivas analüüsis.

5G tsükkel alles algusfaasis

„Ericssoni tegevjuht usub endiselt, et 5G tsükkel on alles algusfaasis ning et see kestab kauem kui 4G tsükkel. Dell’Oro pole alates juulist avaldanud prognoose RAN turu kohta ning näeb endiselt 2022 kasvu 5%, sealhulgas Põhja-Ameerika kasvamas 12%, Hiina 4% ning Euroopa 1%. Makro tingimused on muutunud keerulisemaks ning RAN turu kasvuhoog on viimastel kvartalitel raugenud. Prognoosime nõrkust ka järgnevateks kvartaliteks,“ kirjutati analüüsis.

Langetati aktsia hinnasihti

„Võttes arvesse ebakindlust, mis puudutab korruptsioonijuhtumit Iraagis ning tõusvaid intressimäärasid, kordame Ericssoni aktsiale „Hoia“ soovitust, kuid langetame hinnasihi 80 Rootsi kroonilt 75 Rootsi kroonile,“ seisis analüüsis.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.