Avalehele
Kepler Cheuvreux langetas Ericssoni aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux langetas Ericssoni aktsia hinnasihti

Ericssoni käive on kuni aasta lõpuni nõrk, sest nõudlus 5G võrguseadmete järele on vähenenud, prognoosib Kepler Cheuvruex.

RAN turg on jätkuvalt nõrk

„Dell’Oro näeb nüüd RAN turu langust stabiliseerumas ja prognoosib 2023. aastaks Euroopale 0% kasvu, Hiinale näeb 4% langust ning Põhja-Ameerikale 13% langust. Dell’Oro on langetanud ka enda RAN turu prognoose järgnevateks aastateks ning näeb nüüd RAN turgu langemas 1% aastatel 2023–27. Kasvuvõimalused uutel turgudel nagu India ja teised arenevad turud ei suuda korvata nõrkust Hiinas, Euroopas, USAs, Jaapanis ja Koreas. Dell’Oro usub, et peamine küsimus saab olema see, et kui palju langeb RAN turg enne kui 6G hakkab kümnendi lõpu poole levima,“ kommenteerisid Kepler Cheuvreux analüütikud Ericssoni tulemusi.

Käesolevas kvartalis leevendust ei oodata

„Kuigi Ericsson ootab, et kolmandas kvartalis saavad marginaalid olema jätkuvalt surve all (pisut kõrgemad kui teise kvartali tase 5,7%), prognoosib juhtkond tugevamaid marginaale neljandaks kvartaliks. Meie prognoosime kolmandas kvartalis võrreldavat käibe langust 1% ning 2% langust neljandas kvartalis. Me usume, et korrigeeritud EBITA marginaal võib kolmandas kvartalis kukkuda 500 baaspunkti 6,3%-ni (võrreldes eelmise aasta sama ajaga), enne kui see tõuseb 12,7%-ni neljandas kvartalis (+190 baaspunkti YOY),“ kirjutati analüüsis.

Hinnasiht langetati 64 SEK-ilt 60 SEK-ile

„Arvestades Ericssoni kasvuvõimaluste vähesust järgnevateks aastateks ja käimasolevat juurdlust Iraagi korruptsiooniasjas, ei ole see meie arvates piisav, et õigustada „Osta“ soovitust. Kordame aktsiale „Hoia“ soovitust ning langetame hinnasihi 64 SEK-ilt 60 SEK-ile,“ seisis analüüsis.