Avalehele
Kepler Cheuvreux langetas Ericssoni aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux langetas Ericssoni aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux langetas Ericssoni aktsia hinnasihti 13% võrra, kuna prognoosib Rootsi võrguseadmete tootjale järgnevateks kvartaliteks nõrgemaid marginaale.

„Ericsson teatas nõrkadest tulemustest kolmandas kvartalis, mil müük langes 10% võrreldes sama perioodiga eelmisel aastal. See on umbes 3% madalam meie ootustest,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Ericssoni kohta käivas analüüsis. „Korrigeeritud EBITA marginaal langes võrreldes eelmise aasta sama ajaga 400 baaspunkti (bps) võrra 7,3% -ni, mis oli 100 bsp võrra madalam kui algne konservatiivne hinnang ja 10 bps prognoositust rohkem.“

Ericssoni oodatust nõrgem rahavoog ja väljavaade

Analüüsist selgub, et Ericsson koges kvartali jooksul rahavoogude langust. Negatiivne vaba rahavoog (FCF) oli 500 miljonit Rootsi krooni, kuid algselt oodati 750 miljoni Rootsi krooni suurust positiivset rahavoogu. See erines märkimisväärselt 4,4 miljardilisest (SEK) vaba rahavoost, mis oli aasta tagasi samal ajal.

Juhtkond pakkus oodatust nõrgemat väljavaadet neljandaks kvartaliks, kus nüüd oodatakse korrigeeritud EBITA marginaaliks grupi tasandil 10% vahemikku. See oli alla oodatud 12,7% ja analüütikute prognoositavat 12,5%.

Analüüsis on kirjas, et Ericsson jätab pikaajalise korrigeeritud EBITA marginaali sihiks 15–18%. Ettevõte loodab nüüd selle eesmärgi saavutada võimalikult kiiresti, sõltuvalt turu taastumisest. See erineb varasemast eesmärgist saavutada vahemiku madalam ots aastaks 2024. Kepler Cheuvreux analüütikud prognoosivad endiselt, et marginaal jõuab 2024 aasta 12%-ni.

Langetati aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux säilitas Ericssoni aktsiale soovituse “Hoia”, kuid langetas hinnasihi 60 Rootsi kroonilt 52 kroonile . „See hinnang põhineb arvamusel, et 5G tsükkel on jõudnud haripunkti, marginaalid satuvad järgnevatel kvartalitel surve all olla ning jätkuvalt valitseb ebakindlus seoses korruptsioonijuhtumiga Iraagis,“ kirjutasid analüütikud.