Avalehele
Kepler Cheuvreux langetas Outokumpu aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux langetas Outokumpu aktsia hinnasihti

Outokumpu esimese kvartali tulemused olid oodatust nõrgemad ja seetõttu langetas Kepler Cheuvreux Soome terasetootja aktsia hinnasihti.

„Outokumpu esimese kvartali korrigeeritud EBITDA oli 38 miljonit eurot, mis oli mõnevõrra nõrgem kui turu ootus 46 miljonit eurot,“ kommenteerisid Kepler Cheuvreux´ analüütikud. „Tarned vastasid turu ootustele, kuid Soome ametiühingute streigi mõju oli esimeses kvartalis 30 miljoni euro ringis, mis on oodatust rohkem. Euroopa äripiirkond oli oodatust tugevam, kuid Ameerika turg oli nõrgem kui oodati.“

Teise kvartali väljavaade nõrk

Outokumpu prognoosib, et teise kvartali tarned suurenevad võrreldes esimese kvartaliga 5–15% ning korrigeeritud EBITDA tuleb esimese kvartaliga samal tasemel (38 miljonit eurot) või kõrgem. Turg ootab teise kvartali EBITDA-ks 81 miljonit eurot ning tarnetele võrreldes esimese kvartaliga 6% kasvu.

„USA turgu on mõjutanud madalamad hinnad, kuna suurenenud import Mehhikost on jälje jätnud kogu USA turule. Prognoosime madalseisu jätkumist ka teises kvartalis ja seda vaatamata mahtude kasvule,“ kirjutati analüüsis.

Langetati hinnasihti

Kepler Cheuvreux´ analüütikud näevad paranemist teises kvartalis ja seda eelkõige tänu Euroopa turule. „Optimismiks on endiselt siiski liiga vara. Meie nägemuse järgi on taastumine roostevaba terase turul tingitud eelkõige ebakindlusest makromajanduses,“ kirjutati analüüsis. Aktsiale korrati soovitust „Müü“ ning langetati hinnasihti 3.60 eurolt 3.50 eurole.