Avalehele
Kepler Cheuvreux: oleme Stora Enso väljavaadete osas optimistlikud

Kepler Cheuvreux: oleme Stora Enso väljavaadete osas optimistlikud

Kepler Cheuvreux on üha optimistlikum Stora Enso plaanist toota looduslikku ligniini, mille eesmärgiks on luua liitiumakusid.

„Kui arvestada praeguseid ligniini tootmise prognoose, on juhtkoht lootusrikas, et suudetakse tekitada 1 miljard eurot aasta käivet ning EBITDA marginaali 50%. Eelnevalt on juhtkond öelnud, et EBIT marginaal saab olema 35%, seega on igati optimistlik, et juhtkond näeb nüüd paremat indikatsiooni. On selge, et Stora Enso juhtkond ja R&D meeskond usub täielikult ligniini ärilisse edusse. Meie optimism, et ligniini üksus suudab oluliselt luua väärtust, on kasvanud veelgi. Tegemist on tootega, mis pakub liitiumakudele suuri jõudluseeliseid, nagu näiteks kiirem laadimine ja parem suutlikkus madalatel temperatuuridel,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Stora Enso kohta käivas analüüsis.

Väärtus võib olla 7-8 eurot aktsia kohta

„Esimest korda on Stora Enso R&D meeskond avalikustanud detailseid andmeid enda uue ligniini äriüksuse kohta. Koos ühe või kahe välise partneriga, loodab Stora Enso toota vähemalt 15% kogu Euroopa turuosast. Stora Enso usub, et tootmise täisvõimsus saavutatakse juba aastal 2025. Hindame praegu Stora Enso R&D portfelli väärtuseks 2 eurot aktsia kohta, aga kui uus ligniiniüksus peaks osutuma edukaks, võib R&D portfelli tõeline väärtus olla 7-8 eurot aktsia kohta ja seda järgmise viie kuni kümne aasta jooksul,“ kirjutati analüüsis.

Aktsiale korrati ostusoovitust

Kepler Cheuvreux kordas Stora Enso aktsiale „Osta“ soovitust ja hinnasihti 22 eurot.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.