Avalehele
Kepler Cheuvreux soovitab Outokumpu aktsiat müüa

Kepler Cheuvreux soovitab Outokumpu aktsiat müüa

Nõrkus Euroopa roostevaba terase turul jätkub ning leevendust pole järgnevatel kvartalitel oodata, prognoosib Kepler Cheuvreux.

Kepler Cheuvreux´ analüütikute nägemuse järgi on Euroopa roostevaba terase turu taastumine lükkunud edasi ning seda ei ole oodata enne kui neljandas kvartalis. „Seda ilmestab ka Outokumpu otsus ajutiselt sulgeda kuni sügiseni kolm tehast Soomes. Ameerika turg koges samuti 2023. aasta lõpus nõrkust, kuid me ootame mõningast taastumist esimese kvartali jooksul,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux´ analüütikud Outokumpu kohta. „Eelmise kvartali jooksul oli ainuke positiivne uudis see, et jõuti tootmiskokkuleppele ArcelorMittal Nippon Steeliga Calverti tehases Põhja-Ameerikas. Kui poleks kokkuleppele jõutud, oleks pidanud Outokumpu investeerima ise tootmisse 1 miljard dollarit.“

Neljanda kvartali tulemused oodatust paremad

Outokumpu neljanda kvartali EBITDA (kasum enne intresse, makse ja kulumit) oli 72 miljonit eurot, samas kui turg ootas 55 miljonit eurot. Neljas ja esimene kvartal peaksid olema Outokumpu äritsükli madalpunkt, kuid ettevõte juba näeb mõningast tellimuste paranemist,“ kirjutati analüüsis.

Dividend ootuspärane

Välja pakutud dividend 0,26 eurot aktsia kohta vastas Kepler Cheuvreux´ analüütikute ootustele. „Prognoosime, et 2024. aasta EBITDA tuleb alla 517 miljoni eurot (nagu ka aastal 2023) ja seda vaatamata käimasolevale 200 miljoni euro suurusele kasumlikkuse tõstmise programmile. Kuna järgmiste kvartalite väljavaade on negatiivne, siis kordame aktsiale soovitust „Müü“, kuid tõstame hinnasihi 3,40 eurolt 3,70 eurole,“ kirjutati analüüsis.