Avalehele
Kepler Cheuvreux soovitab Telia aktsiat osta

Kepler Cheuvreux soovitab Telia aktsiat osta

Rootsi telekomifirma Telia neljanda kvartali ja eelmise aasta tulemused vastasid Kepler Cheuvreux´ ootustele, kuid vaatamata sellele langetati aktsia hinnasihti.

„Neljanda kvartali käive ja EBITDA (kasum enne intresse, makse ja kulusid) vastasid meie ja analüütikute konsensuse ootustele. 2023. aasta vaba rahavoog 7 miljardit Rootsi krooni (SEK) oli 6% alla analüütikute konsensuse ootust ning 10% alla meie ootust,“ kommenteerisid Kepler Cheuvreux´ analüütikud Telia majandustulemusi.

Väiksema rahavoo põhjuseks olid suuremad restruktureerimise kulud. Vaatamata sellele jättis Telia dividendi 2 SEK-i aktsia kohta, mis vastas nii Kepler Cheuvreux´ analüütikute  kui ka turu ootustele. „Selle aasta eelvaade vaba rahavoole on tagasihoidlikum ja see võib tekitada diskussioone, kas Telia suudab oma 2024. aasta dividendi katta,“ märkisid Kepler Cheuvreux´ analüütikud.

Tähelepanu vaba rahavool

Telia vaba rahavoog tekitas tulemuste avaldamise päeval rohkelt arutelu, kuna juhtkonna arvates võib selle aasta vaba rahavoog tulla 7,5–8 miljardi vahemiku ülemises otsas. 2 SEKi aktsia kohta tähendab 7,9 miljardit SEK-i vaba rahavoogu. Telia finantsjuhi hinnangul peaksime sel aastal ootama positiivset käibekapitali. „Eeldades, et see on 500 miljonit SEKi, siis peaks 2 SEKi aktsia kohta dividend olema kaetud vabast rahavoost. Kuid Telia on alustanud uut aastat sellega, et on tekitanud küsimusi, kas dividend saab kaetud. Me lootsime, et see peatükk sai juba eelmine aasta lahendatud,“ kirjutasid analüütikud.

Langetati aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux´ tõstab aastate 2024–2026 teenuste käibe prognoosi 1% võrra, kuna Põhjamaade turud näitavad tugevaid tulemusi. „Ebakindlus dividendi pärast paneb meid aga langetama aktsia hinnasihi 32 Rootsi kroonilt 31 Rootsi kroonile. Kordame aktsiale „Osta“ soovitust,“ kirjutati analüüsis.