Tagasi
Kepler Cheuvreux soovitab Volvo aktsiat osta

Kepler Cheuvreux soovitab Volvo aktsiat osta

Volvo tulemused ületasid Kepler Cheuvreux ootusi ning seetõttu tõstis analüüsimaja Rootsi veokitootja aktsia hinnasihti.

„EBIT oli 9% parem kui ootasime ning tellimused olid samuti paremad kui me ootasime. Paremini läks NAFTA ja Lõuna-Ameerika riikides, kuid Euroopa oli mõnevõrra nõrgem. Tootmishäired on vähenenud ning teise kvartali jooksul oli tootmisseisakuid kokku 1 nädala jagu. Kuid endiselt on erinevate varuosade ja pooljuhtide tarnetega raskusi,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Volvo kohta.

Euroopa veoautoturul on oodata aeglustumist

„Euroopa veoautoturgu mõjutab majandusaktiivsuse langus negatiivselt. Vaatamata sellele, jättis Volvo enda 2022 aasta prognoosi suuresti muutmata, kuna veokite müüki on seni mõjutanud kõige enam tarneahelatest tingitud raskused, mitte nõudlus. Me prognoosime, et 2023 langeb uute veokite müük Euroopas nõudluse vähenemise tõttu 10%,“ kirjutati analüüsis.

Ehitusseadmete väljavaade jäi muutmata

„Ehitusseadmete tellimused on aasta algusest langenud peamiselt Hiina turu nõrkuse ja suurenenud konkurentsi tõttu 42%. Kui Hiinat mitte arvestada, püsisid ehitusseadmete tellimused eelmise aasta 2. kvartali tasemel,“ kirjutati analüüsis.

Tõsteti aktsia hinnasihti

„Vaba raha oli teise kvartali lõpuks 22 SEK-i aktsia kohta ja seda pärast 13 SEK-i suurust dividendi. Me ootame, et aasta lõpuks on Volvol vaba raha üle 30 SEK-i aktsia kohta,“ kirjutati analüüsis.

Kepler Cheuvreux tõstis Volvo aktsia hinnasihi 200 SEK-ilt 210 SEK-ile ja kordas „Osta“ soovitust.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.