Avalehele
Kepler Cheuvreux tõstis Equinori aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux tõstis Equinori aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux prognoosib kõrgemat nafta hinda ning tõstis seetõttu Equinori aktsia hinnasihti.

„Equinorilt hea algus selleks aastaks, kuna esimese kvartali EBIT oli 5% kõrgem, kui me ootasime. Sellele aitasid kaasa gaasi ja nafta rafineerimistulud ning madalamad maksumäärad. Vaba rahavoog 9 miljardit dollarit oli väga tugev tulemus,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux´ analüütikud. Võrreldes veebruariga pole muudatusi selle aasta tootmisprognoosis veel tehtud. Equinor näeb siiski riske USA maagaasi tootmise kasumlikkusele, kuna seal on praegu väga madalad hinnad.

Naftahinna prognoos muutus

Analüütikud tõstsid enda 2024. aasta Brent hinnaprognoosi 75 dollarilt barreli eest 85 dollarile. Samuti tõstsid nad oma pikaajalise naftahinna prognoosi 70 dollarilt 75 dollarini barreli eest.

„Kui OPEC+ peaks enda tootmiskärpeid pikendama kolmandasse kvartalisse, võib Brent toornafta hind tõusta üle 95 dollarini barrelilt. Gaasi hinnaprognoosides me praegu muudatusi ei tee,“ kirjutati analüüsis.

Equinori teatel on nõudlus gaasi järele sel aastal kasvanud 5–10% võrreldes eelmise aasta sama ajaga ning tööstusnõudlus on endiselt 15% allpool sõja-eelset taset. Hiina ja teiste Aasia riikide nõudlus mõjutab praegu palju rohkem gaasi hinda kui Euroopa,“ kirjutati analüüsis.

Tõsteti hinnasihti

Pärast esimese kvartali tulemusi uuendasid Kepler Cheuvreux´ analüütikud oma analüüsimudelit ning võttes arvesse naftahinna pikaajalist prognoosi 75 dollarit barreli eest ja Euroopa maagaasi hinnaprognoosi 10 USD/mcf ning USD/NOK vahetuskurssi 10,5, tõstsid nad aktsia hinnasihi 355 Norra kroonilt 370 Norra kroonile. Aktsiale korrati soovitust „Osta“.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave