Avalehele
Kepler Cheuvreux tõstis Neste aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux tõstis Neste aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux prognoosib kõrgemaid marginaale Neste taastuvenergia üksusele ja tõstis seetõttu aktsia hinnasihti.

„Neste on kasvuaktsia, mis vajab modelleerimiseks pikaajalist lähenemist. Modelleerimine pakub volatiilset tulemust, kuna tuleb arvestada mitme tähtsa oletusega nagu kapitalikulud, taastuvenergia võimsus ning taastuvenergia marginaalid. Me arvame, et 80% meie praegusest aktsiahinnast on õigustatud, kui arvestada baasjuhtumiga (4,5Mt taastuvenergia võimsust ja USD600/t taastuvenergia marginaal alates 2023. aastast). 20% aktsiahinnast peaks peegeldama kas kõrgemat taastuvenergia võimsuse kasvu või kõrgemaid taastuvenergia marginaale,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Neste kohta käivas analüüsis.

Suunaks taastuvenergia

„Neste on võtnud eesmärgiks saada juhtivaks taastuvate biokütuste tootjaks maailmas. Seetõttu on oodata ka suuremaid tootmismahte, kuna nõudlus taastuvate toodete järele on regulatiivsete määruste tõttu võtmetähtsusega turgudel nagu Euroopa Liit, USA ja Põhjamaad suurenemas. Kuni kümnendi lõpuni on tõenäoliselt strateegiaks suurendada taastuva diisli müüki ja marginaale suurimatel turgudel ja samal ajal tugevdada enda positsiooni jätkusuutliku lennukütuse tootmises ning otsida strateegilise partnereid polümeeride tootmiseks. Eelmisel aastal prognoosis Neste, et nõudlus taastuva diisli järele peaks võtmetähtsusega turgudel nagu Põhjamaad, Euroopa Liit ja Põhja-Ameerika kasvavama 2030 aastaks 19-25Mt-ni, mis on vähemalt 2,5x rohkem kui 2020 aastal, “ kirjutati analüüsis.

Tõsteti aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux kordas Neste aktsiale „Hoia“ soovitust, kuid tõstis hinnasihti ligi 6%, 54-lt eurolt 57 eurole. „Aktsia pikaajaline väljavaade on atraktiivne tänu transpordisektori vajadusele dekarboniseerida,“ kirjutati analüüsis.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Märksõnad: Kepler Cheuvreux, Neste