Avalehele
Kepler Cheuvreux tõstis Novo Nordiski aktsia hinnasihti 38%

Kepler Cheuvreux tõstis Novo Nordiski aktsia hinnasihti 38%

Kepler Cheuvreux tõstis oluliselt ravimifirma Novo Nordiski aktsia hinnasihti, kuid hoiatas, et ülekaalulisuse ravimite hullus aktsiaturgudel on tekitanud mulli.

Novo Nordisk A/S aktsia on sel aastal tõusnud üle 40%, toetudes menuka ülekaalulisuse ravimi Wegovy ümber valitsevale huvile. „Arvame, et kaalulangetamise hullus on mull, kuid mis seda lõhkuda võiks? Lähiajal ei ole näha selleks veel ühtegi tegurit,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Novo Nordiski kohta käivas analüüsis.

Investorid võivad olla ülemääraselt optimistlikud

Analüütikute seisukoht annab hoiatussignaali Novo Nordiski suhtes, mis möödus eelmisel kuul Euroopa kõige väärtuslikumast börsiettevõttest, luksustootjast LVMH. Kepler Cheuvreux hoiatab, et investorid võivad olla ülemäära optimistlikud kaalulangetuse ravimite, eriti Wegovy tulupotentsiaali suhtes ja Novo aktsiahind ei pruugi püsida praegusel tasemel. „Taevasse kerkinud Novo Nordiski väärtus vajab palju suuremat kasvu ning on muutunud väga kõrgeks võrreldes ajaloolise keskmise ja konkurentidega,“ kirjutasid analüütikud.

Aktsiahinna tõusu üks põhjus on hirm ilma jääda

Kepler Cheuvreux kirjutas oma analüüsis, et on kuulnud investorid ütlemas, et raske on mitte omada Novo Nordiski aktsiat, kuna selle hind on tõusnud ning aktsia osakaal indeksites on märkimisväärselt suurenenud. „Arvame, et Novo Nordiski aktsia ostmine põhjusel, et korvata mujal saadud halbu tulemusi, on olnud märkimisväärne tegur, miks aktsia on viimasel ajal jätkuvalt tõusnud. Mõned kuud tagasi kahtlesid investorid ettevõtte väärtuses ning küsisid, kas aktsia tipp on juba käes. Nüüd näeme, et investorid küsivad üha vähem samu küsimusi,“ kirjutasid analüütikud analüüsis.

Kepler Cheuvreux tõstis Novo Nordiski aktsia hinnasihi 520 Taani kroonilt 715 Taani kroonile ja kordas soovitust „Hoia“.