Avalehele
Kepler Cheuvreux tõstis Outokumpu aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux tõstis Outokumpu aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux tõstis Soome roostevaba terasetootja Outokumpu aktsia hinnasihti, kuna prognoosib ettevõtte tulemustele kasvu.

„Outokumpu on jätkuvalt üks meie eelistatumaid aktsiaid sektoris. Nagu ka teised konkurendid samas sektoris, saab ka Outokumpu kasu laialdasest majanduse taastumisest Euroopas, kus toormehinnad on tõusmas tagasi ajalooliste tasemeteni. Ameerika Ühendriikides on toormehinnad veelgi kõrgemad, seda toetab USA majanduskasvu kiirenemine ja nõudluse suurenemine. Ootame hindadele kasvu ka käesoleva aasta teises kvartalis,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Outokumpu kohta käivas analüüsis.

Prognoositakse tarnete kasvu

„Prognoosime, et sel aastal suurenevad roostevaba terase tarned 12% võrra ja järgmisel aastal 2.6% võrra. Meie ootuste järgi suureneb EBITDA tonni kohta sel aastal 249 euroni ja 2022 aastal 255 euroni. See on 2 korda rohkem kui eelmine aasta samal ajal. Me prognoosime, et Euroopa roostevaba terase turg jääb tugevaks ka lähiaastatel ja seda toetavad täiendavalt Euroopa Liidu kaubandusmeetmed. See võimaldab meil tõsta 2021 EBITDA prognoosi 24% võrra ja 2022-23 prognoosi 13-14% võrra,“ seisis analüüsis.

Tõsteti aktsia hinnasihti

„Kuigi hiljutine kapitali kaasamine tuli üllatusena, võib pidada liialduseks turu reaktsiooni, kus aktsiahind kukkus 15%. Kapitali kaasamine tugevdab bilanssi ja paneb ettevõtte kindlamale alusele. Võttes arvesse meie uusi prognoose, näeme aktsia õiglase väärtuse vahemikuks 6.5-7.0 eurot. Arvestades esimese kvartali tulemusi, tõstame aktsiasihi 6.0 eurolt 6.5 eurole ja kordame Osta soovitust,“ kirjutati analüüsis.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.

Märksõnad: Kepler Cheuvreux, Outokumpu