Avalehele
Kepler Cheuvreux tõstis Volvo aktsia hinnasihti

Kepler Cheuvreux tõstis Volvo aktsia hinnasihti

Volvo neljanda kvartali tulemused olid ootuspärased ning vaatamata nõudluse vähenemisele on Kepler Cheuvreux´ analüütikud kindlad, et Rootsi veokitootja tuleb olukorraga hästi toime.

„Tõstsime oma prognoose pärast neljanda kvartali kahetisi tulemusi. Väljavaade viitab nõudluse aeglustumisele, kuid juhtkond näib tulevat sellega hästi toime,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux´ analüütikud. Volvo tellimused vähenesid ootuspäraselt ja üldised tulemused olid isegi mõnevõrra paremad kui analüütikud ootasid. Veokite tellimused vähenesid 4% võrreldes 2022. aasta neljanda kvartaliga, kuid suutsid ületada analüütikute ootusi. Euroopas vähenesid tellimused sama ajaga 24%, kuid NAFTAs (USA, Kanada, Mehhiko) kasvasid 19%. EBIT ehk puhastulu enne intresside ja maksude mahaarvutamist 18,38 miljardit Rootsi krooni oli 4% rohkem kui analüütikute konsensus ootas, kuid vastas nende prognoosile. „Veokite tarned olid neljandas kvartalis väga tugevad ja see toetas müüki,“ lisasid Kepler Cheuvreux´ analüütikud Volvo kohta käivas analüüsis.

Väljavaade näitab normaliseerumist

Analüüsist selgub veel, et Volvo tegi väikseid muudatusi oma 2024. aasta väljavaates. Euroopas langetati veokite ja ehitusseadmete müüki, NAFTAs prognoosi ei muudetud, kuid Hiinas tõsteti. Veokimüügi üldist prognoosi selleks aastaks langetati 290 000-lt 280 000-ni. NAFTAs jäeti prognoos muutmata, kuid Brasiilias ja Hiinas tõsteti mõnevõrra.

Oodata võib lisadividendi

Volvo rahapositsioon suurenes 40 Rootsi kroonini aktsia kohta, mis võib tähendada, et lisaks 18- kroonisele dividendile aktsia kohta, võib oodata ka lisa 10,5 krooni. Kepler Cheuvreux´ analüütikud tõstsid aktsia hinnasihi 265 Rootsi kroonilt 275 kroonile ning kordasid soovitust „Osta“.