Avalehele
Kepler Cheuvreux: Volvo tuleb müügi langusega hästi toime

Kepler Cheuvreux: Volvo tuleb müügi langusega hästi toime

Juulis vähenesid raskeveokite tarned Põhja-Ameerikas võrreldes juuniga ja eelmise aasta sama ajaga. Kepler Cheuvreux´ hinnangul kohaneb Volvo müügi langusega hästi.

„ACT Research teatas, et Põhja-Ameerikas vähenesid juulis Class 8 raskeveokite tellimused võrreldes juuniga 14 800-lt 13 400-le. Aasta tagasi juulis oli tellimusi 16 000. Ettevõte tuleb hästi toime müügi langusega,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux´ analüütikud Volvo kohta käivas analüüsis. Teises kvartalis vastasid Volvo tellimused analüütikute ootustele. „Vaadates juuli numbreid, pole Volvo teinud muudatusi oma selle aasta prognoosides. Suvekuud, eelkõige juuli on hooajaliselt väiksema aktiivsusega kuu,“ märgiti analüüsis.  

Turg prognoosib NAFTAs müügi langust

„Paccar vähendas enda 2024 prognoosi USA ja Kanada kohta 250 000 – 290 000 veokilt 240 000 –280 000 veokile. Paccari andmetel müüakse praegu rohkem kutselisi veokeid, kuna seda toetavad investeeringud infrastruktuuri. Kaugvedude segmendi osakaal on praegu väiksem, samuti on ka veohinnad jätkuvalt madalad,“ kirjutati analüüsis.

Kepler Cheuvreux ootab lisadividendi

Volvo teise kvartali EBIT oli 19,4 miljardit SEK-i, mis on 10% rohkem kui Kepler Cheuvreux´ analüütikud ootasid. „Erinevus oli tingitud tugevamatest tulemustest Veoki, Bussi ja Penta üksustes. Volvo vaba raha hulk on 2024 lõpus eeldatavalt 40 SEK-i aktsia kohta, mis jätab ruumi lisadividendile,“ seisis analüüsis.Kepler Cheuvreux kordas Volvo aktsiale „Osta“ soovitust ja hinnasihti 325 SEK-i.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.