Avalehele
Kepler Cheuvreux: Volvolt tugev algus

Kepler Cheuvreux: Volvolt tugev algus

Volvo esimese kvartali majandustulemused olid oodatust paremad ning Kepler Cheuvreux tõstis Rootsi veokitootja aktsia hinnasihti.

„Meie ootusi suutis Volvo ületada tänud tugevatele tulemustele veoautoüksuses. Nõudlus on jätkuvalt tugev veoautode järele ja seda nii Euroopas, kui ka NAFTAs. Esimese kvartali EBIT oli 18% parem kui meie ootasime ja seda oodatust tugevamate veoautoüksuse marginaalide tõttu. Ehitusseadmete üksuse kasum ja käive olid pisut nõrgemad Hiina turu ja suurenenud hinnakonkurentsi tõttu. Bussiüksus oli pandeemia mõjude tõttu samuti nõrgem, kuid tellimused kasvasid võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga 146%. Volvo sai kvartali jooksul Tšiilist tellimuse 566-le linnabussile,“ kirjutasid Kepler Cheuvreux analüütikud Volvo kohta käivas analüüsis.

Tootmishäired jätkuvad ka edaspidi

„Veokite müügile ootame sel aastal 10% kasvu Euroopas ja NAFTAs. Praeguses olukorras on tootmine jätkuvalt piirav faktor, mitte nõudlus. Vaatamata sellele, usume, et tarneahela piirangud on ajutised ja kuna tegemist on kogu sektorit puudutava probleemid, ei peaks see Volvo turuosa vähendama,“ kirjutati analüüsis.

Tõsteti aktsia hinnasihti

„Me tõstame enda selle aasta prognoose keskmiselt 10% võrra ja seda eelkõige veokituru väljavaate tõttu. Kordame aktsiale „Osta“ soovitust ning tõstame hinnasihi 200-lt SEK-ilt 210 SEK-ini,“ kirjutati analüüsis.

Kepler Cheuvreux lisas, et Volvo vaba raha hulk taastub aasta lõpuks üle 30 SEK-i aktsia kohta, mis see oli enne dividendi välja maksmist aprilli alguses.

Juriidiline ja avalikustamisele kuuluv teave.