Avalehele
Kepler Cheuvreux: Volvolt tugevad tulemused

Kepler Cheuvreux: Volvolt tugevad tulemused

Volvo teise kvartali tulemused olid oodatust tugevamad ning ettevõte tõstis enda veokite tellimusprognoosi, kirjutas Kepler Cheuvreux analüüsis.

„Korrigeeritud EBITA oli 18% tugevam, kui ootasime. 58% parem tulemus võrreldes 2022. aasta teise kvartaliga oli peamiselt tingitud hindade tõusust, soodsatest valuutakurssidest ning tarneahela probleemide leevenemisest. Need faktorid peaksid toetama ka järgnevatel kvartalitel,“ kommenteeris Kepler Cheuvreux Volvo tulemusi.

Volvot ootavad uued kahjunõuded

„2022. aasta neljandas kvartalis maksis Volvo 630 miljonit SEKi käimasoleva juurdluse tõttu, mis puudutab 1997–2011 toiminud kartellikokkulepet, kus Daimler, DAF, Iveco, Renault, Scania ja Volvo leppisid kokku hindades. Ootame rohkem kahjutasusid, kuid võib kuluda aastaid, enne kui kohtuotsuseid antud juhtumis tehakse. Finantsiline mõju võib olla 5–10% veokite hinnast, mis Volvo puhul võib tähendada 40 000–80 000 SEKi veoki kohta,“ kirjutati analüüsis.

Aktsiale korrati ostusoovitust

„Tõstame enda prognoose keskmiselt 10% pärast oodatust paremaid tulemusi, kuid jätame aktsia hinnasihi 260 SEK-ile, kuna Volvole võivad tulla potentsiaalsed kahjunõuded. Vaatamata sellele, on Volvo finantsnäitajad tugevad ning ettevõte on suhtarvude pooles atraktiivne. Kordame aktsiale „Osta“ soovitust,“ kirjutati analüüsis.