Avalehele
Maikuu enimkaubeldud aktsiad

Maikuu enimkaubeldud aktsiad

Maikuus tehti kõige enam tehinguid ehitus-, pangandus-, energeetika- ning logistikasektori aktsiatega.

Eelmisel kuul avaldasid mitmed ettevõtted majandustulemusi ning teatasid edasistest plaanidest.

Merko ehituse aktsionärid kiitsid heaks dividendi, mis on 1 euro aktsia kohta. Ehituskontsern maksab eelnevate perioodide puhaskasumist aktsionäridele dividendidena välja 17,7 miljonit eurot.

Vilniuse börsil noteeritud energiavaldusettevõte Ignitis Grupe avaldas börsiteates, et on esimeses kvartalis teeninud 37,1 miljonit eurot puhaskasumit, mis on ligi 70 protsenti rohkem kui aasta varasemal perioodil.

Tallinna Sadam avaldas esimese kvartali majandustulemused, millest selgus, et ettevõte kaotas võrreldes eelmise aasta sama ajaga käibes 10 protsenti ning puhaskasum kahanes kolmandiku võrra.

Swedbanki fondidega kauplemine ja nende hoidmine väärtpaberikontol on tasuta. Tutvu uue soodsa hinnakirjaga.

Meemiaktsia GameStop oli eelmisel kuul tõusutrendis. Turuosaliste sõnul suruti paljud langusele panustanud kauplejad nurka, mis tähendas, et nad olid sunnitud aktsiat tagasi ostma.

Hiina päritolu elektriautode tootja Nio teatas, et alustab autode müügiga Norras. Esimesed tarned peaksid Norrasse jõudma septembris. Rohkem kui pooled uutest autodest, mis eelmisel aastal Norras müüdi, olid elektriautod.

Tesla avalikustas, et aprillis langes nende sõidukite müük Hiinas võrreldes märtsiga 27 protsenti. Hiina turg on Tesla jaoks muutunud üha olulisemaks. Esimeses kvartalis andis Hiina turg 29 protsenti Tesla käibest.

Carnival Corp jätkab sel suvel kruiisidega Euroopas ja Kariibidel ning plaanib kasutada vähemalt 20 protsenti oma kruiisilaevadest.

 

Maikuus Swedbanki internetipangas enim ostetud ja müüdud aktsiad käibe põhjal:

Märksõnad: Aktsiate top, Rainer Saad