Avalehele
Novaturas tagasi kasumis

Novaturas tagasi kasumis

Esimeses kvartalis teenis Novaturas 5,6 miljonit eurot müügitulu (-76,2% võrreldes eelmise aastaga). Müüginumbritele aitas kaasa tugev märts, kui saavutati 4,1 miljoni euro suurune käive (-6% võrreldes eelmise aastaga). Tegevuskulud jäid sarnaselt eelmise kvartaliga 1 miljoni euro juurde. Selle tulemusena paranes kulumieelse ärikasum EBITDA eelmise kvartaliga võrreldes 1,2 miljoni euro võrra, 0,5 miljoni euroni, mis ületas meie 1 miljoni euro suurust kahjumiootust. Lisaks suutis ettevõte teenida 0,2 miljonit eurot puhaskasumit, mida me ei oodanud enne 2022. aastat.

Ettevõte jätkab taastumist

Usume, et sarnaselt esimesele kvartalile jätkab ettevõte ka teises kvartalis positiivset arengut. Esiteks, 2. aprillil allkirjastas Novaturas riikliku investeeringute haldamise agentuuriga 10 miljoni euro suuruse investeerimislepingu. Investeering (kaks 6-aastast võlakirja), mis on allkirjastatud üsna kulukatel tingimustel, kuid vähendab survet ettevõtte likviidsusele. Teiseks, ettevõte laiendab haaret (aprillist saab reisida Türki; Kreekasse mai keskpaigast). Sellest tulenevalt tõstsime oma 2021-2023 aasta väljavaateid.

Paranenud väljavaated juba aktsia hinna sees

Tõstsime oma 2021. aasta käibeootust 6% võrra, 70 miljoni euroni, EBITDA ootuse 2 miljoni euroni (eelmine ootus 0) ning puhaskasumi ootuse 0,4 miljoni euroni (eelmine ootus -0,6 miljonit eurot). Meie 2022. aasta EBITDA ootus on paranenud 45% võrra 4 miljoni euroni, mis on eeldatava suurema brutokasumlikkuse tulemus. Tänu paranenud ootustele ja vähenenud kapitali hinnale, tõstsime oma diskonteeritud rahavoogudel põhinevat hinnasihti 5 eurole (eelnev hinnasiht 3 eurot). Usume, et Novaturase väljavaated on paranenud, kuid jätsime aktsiale neutraalse soovituse, kuna aktsia hind juba kajastab paranenud väljavaateid.

Tutvu kindlasti Swedbanki soovituste taustteabega!

Käesolevas artiklis toodud väärtpaberi soovitus või sihthind baseerub analüüsil, mis sai valmis 05.05.2021 kell 13:45 ning mis avaldati 05.05.2021 kell 13:47, ent mis ei pruugi olla viimasena avaldatud analüüs. Viimati avaldatud väärtpaberi soovitus või sihthind on kättesaadav Swedbank AS aktsiaanalüüsi üksuse tasulise analüüsiteenuse tellijale.

Märksõnad: Novaturas, NTU1L