Avalehele
Novembri enimkaubeldud aktsiad

Novembri enimkaubeldud aktsiad

Novembris tehti Swedbanki internetipangas kõige rohkem tehinguid aktsiatega energeetika-, kaubandus-, logistika-, tehnoloogia-, farmaatsia- ning finantssektoritest.

Mitu ettevõtet avaldasid eelmisel kuul ka kolmanda kvartali ja üheksa kuu tulemused.

Taastuvenergiatootja Enefit Greeni kolmanda kvartali äritulud langesid võrreldes eelmise aasta sama ajaga 26% ning puhaskasum 78%. Ettevõtte teatel mõjutasid tulemusi elektri hinna langus ja oodatust väiksem elektritoodang.

Reisikorraldaja Novaturase kolme kvartali puhaskasum ulatus 6,4 miljoni euroni. Eelmise aasta üheksa kuu tulem oli ligi 0,3 miljonit eurot. Selle aasta kolme kvartali müügikäive oli 166,8 miljonit eurot, mis on 2022. aasta sama perioodiga võrreldes 7,4 protsenti rohkem.

Tallinna Sadam sai kolmandas kvartalis 6 miljonit eurot puhaskasumit, mis on peaaegu poole vähem kui aasta tagasi samal ajal.

Ehitus- ja kinnisvarakontsern Merko teenis kolmandas kvartalis 13,6 miljonit eurot puhaskasumit, mis on 32% rohkem võrreldes mullusega. Üheksa kuuga on kontsern teeninud puhaskasumit 32 miljonit eurot, mida on mullu sama ajaga võrreldes 91% rohkem.

Graafikaprotsessorite tootja Nvidia teatas oodatust parematest tulemustest, kuna tehisintellekti buum toidab jätkuvalt nõudlust ettevõtte kiipide järele.

Finantsettevõte Wise teatas, et eelmises kvartalis suurenes müügitulu võrreldes eelmise aasta sama ajaga 2,6 korda ehk 498 miljoni naelani. Maksu- ja kulumieelne kasum (EBITDA) suurenes 163 protsenti ja jõudis 241 miljoni naelani.

Instrumentide järjestus tugineb möödunud kalendrikuu jooksul Swedbanki internetipanga vahendusel Swedbank Eesti klientide poolt aktsiatega tehtud tehingute väärtustel. Esitatud teave on informatiivne, tegemist ei ole investeerimissoovitusega ega kutsega osta või müüa väärtpabereid või teha muid tehinguid. Teave emitentide tegevuse kohta tugineb nende finantsaruannetel ja muudel avalikel allikatel.