Avalehele
Nädal 10: tulemuste hooaeg on lõpusirgel

Nädal 10: tulemuste hooaeg on lõpusirgel

Koostöös Kepler Cheuvreux’ analüütikutega avaldame kahe nädala tagant ülevaate Skandinaavia aktsiaturgudest. Ülevaates on 5–10 olulisemat uudist ning Skandinaavia ettevõtete analüüs koos investeerimissoovituste nimekirja ja eesootava nädala investorkalendriga. 

Koostöö Euroopa ühe juhtiva analüüsimaja Kepler Cheuvreux’ga loob unikaalse võimaluse pakkuda investoritele tipptasemel sissevaadet Skandinaavia suurimate börsiettevõtete tulemustesse.

Selle nädala aktsiaturgude ülevaade

  • BW LPG: Tugev nõudlus, investeeringute vajadus laevastikku väheneb
  • Royal Unibrew: Uus peatükk
  • Subsea 7: Investeerimistees on realiseerumas
  • Tele2: Freya Investissement ostab Kinneviku osaluse välja

Tähtsaimad uudised

Subsea 7: Investeerimistees on realiseerumas

Subsea 7 kinnitas positiivset turuväljavaadet, korrates, et 2025. aasta EBITDA sihtmarginaal on vahemikus 18-20%. Lisaks sellele plaanitakse 2024-2027 aastatel aktsionäridele vähemalt 1 miljardi dollari ulatuses väärtust jagada, seda nii dividendide kui aktsiate tagasiostude näol. Kasumlikkuse dünaamika on tulevastes kvartalites tugev ja tellimuste maht kasvab tõenäoliselt tänu uutele avamereenergia projektidele. Uuendasime oma mudelit ning kordasime investeerimissoovitust „Osta“. Lähenedes endiselt konservatiivselt, tõstsime hinnasihi 225 Norra kroonilt 230 Norra kroonile.

Subsea 7 on inseneri-, ehitus- ja teenindusettevõte avamereenergiatööstuses. Ettevõte pakub integreeritud teenuseid ja omab suurt kogemustepagasit keerukate projektide elluviimisel süvameres ja väljakutsuvates keskkondades.

Tele2: Freya Investissement ostab Kinneviku osaluse välja

Freya Investissement, mis on Iliadile ja NJJ Holdingule kuuluv ühisteks investeeringuteks loodud keha, sõlmis Kinnevikuga siduva lepingu, et osta ligi 19,8% Tele2-st, kokku umbes 13 miljardi Rootsi krooni väärtuses. Lepingu kohaselt ostab Freya Kinnevikult 20,7 miljonit A-aktsiat ja 116,9 miljonit B-aktsiat kaalutud keskmise hinnaga 94,2 Rootsi krooni aktsia kohta. Tehing on jagatud kolmeks osamakseks, millest esimene tasutakse peagi pärast allkirjastamist. Osapooled on kokku leppinud teise osamakse tasumise 2024. aasta teises kvartalis ja kolmanda osamakse tasumise hiljemalt kolmanda kvartali jooksul. 

Tele2 on rahvusvaheline ettevõte, mis pakub telekomiteenuseid mitmetes riikides üle Euroopa. Tele2 on suuruselt teine tegija Baltikumis, kus pakutakse peamiselt mobiiliteenuseid. Suurim aktsionär on Kinnevik, kellele kuulub 36% hääleõigustest.

Laadi täispikkuses dokument koos Skandinaavia investeerimissoovitustega alla siit.

Palume tutvuda oluliste lahtiütlustega täispika dokumendi lõpus.