Avalehele
Nädal 22: põnevaid uudiseid erinevatest valdkondadest

Nädal 22: põnevaid uudiseid erinevatest valdkondadest

Koostöös Kepler Cheuvreux’ analüütikutega avaldame kahe nädala tagant ülevaate Skandinaavia aktsiaturgudest. Ülevaates on 5–10 olulisemat uudist ning Skandinaavia ettevõtete analüüs koos investeerimissoovituste nimekirja ja eesootava nädala investorkalendriga. 

Koostöö Euroopa ühe juhtiva analüüsimaja Kepler Cheuvreux’ga loob unikaalse võimaluse pakkuda investoritele tipptasemel sissevaadet Skandinaavia suurimate börsiettevõtete tulemustesse.

Selle nädala aktsiaturgude ülevaade

  • Boliden: Mitteväärismetallide hinnakasv jätkub
  • BW LPG: Tugev väljavaade
  • Fortum: Optimeerimise väärtus
  • Golden Ocean Group: Fundamentaalnäitajad paranevad

Tähtsaimad uudised

Boliden: Mitteväärismetallide hinnakasv jätkub

Hiina on suurendanud jõupingutusi kinnisvaraturu toetamiseks ja USA dollari nõrgenemine toetab nõudluse väljavaateid. Turule mõjus positiivselt ka uudis, et Shanghai alandas kinnisvara finantseeringul nõutavat sissemakse määra ja eluasemelaenu minimaalset läve. See näitab, et suurlinnad järgivad valitsuse lubadust aidata raskustes kinnisvarasektorit.

Vask kaupleb Londoni metallibörsi varajastel kauplemistundidel ligi 2% kõrgemal, umbes 10 500 dollari juures tonni kohta. Samas eelmisel nädalal langes see 3,2%, mis on ühtlasi suurim nädalane langus alates veebruarist, kui kuu alguses saavutati rekordtase.

Kommentaar: Positiivne Bolideni (Osta) ja Lundin Miningu (ei kuulu kaetavate ettevõtete hulka) suhtes meie Skandinaavia metalli- ja kaevandusettevõtete nimekirjas. Kuigi ootame hooajaliselt nõrgemal suveperioodil mitteväärismetallidele aeglasemat hinnaliikumist, on turg pingeline ja me ei välista ralli jätkumist pärast suvekuid.

Boliden on integreeritud kaevandusettevõte, mille põhitooted on mitteväärismetallid tsink ja vask. Ka plii, nikkel, kuld ja hõbe on oluline osa portfellist. Operatiivselt keskendub Boliden väärtusahela esimestele töötlemise etappidele: uurimine, kaevandamine, sulatamine ja puhastamine. Ettevõtte visioon on olla maailma kõige kliimasõbralikum ja austatum metallikäitleja.

Golden Ocean Group: Fundamentaalnäitajad paranevad

Esimese kvartali tulemused olid oodatust nõrgemad peamiselt kulude kasvu ja ühisettevõtte ärikahjumi tõttu. Samas puistlastituru põhinäitajad on jätkuvalt paranemas koos kõigi peamiste toormekaupade mahukasvuga, mis on peamiselt tingitud Hiina rauamaagi ja kivisöe suurenenud impordist. Samal ajal laevapargi kasv aeglustub, tellimuste maht püsib mõõdukas ja vedude vahemaad kasvavad. Uuendasime oma prognoose ning tõstsime hinnasihi 155 Norra kroonilt 188 Norra kroonile, korrates investeerimissoovitust „Osta“.

Golden Ocean Group on üks maailma suurimaid puistlasti ettevõtteid. Ettevõtte kaasaegsesse laevaparki kuulub ligi 94 kaubalaeva.

Laadi täispikkuses dokument koos Skandinaavia investeerimissoovitustega alla siit.

Palume tutvuda oluliste lahtiütlustega täispika dokumendi lõpus.