Avalehele
Nädal 28: uued tuuled

Nädal 28: uued tuuled

Koostöös Kepler Cheuvreux’ analüütikutega avaldame kahe nädala tagant ülevaate Skandinaavia aktsiaturgudest. Ülevaates on 5–10 olulisemat uudist ning Skandinaavia ettevõtete analüüs koos investeerimissoovituste nimekirja ja eesootava nädala investorkalendriga. 

Koostöö Euroopa ühe juhtiva analüüsimaja Kepler Cheuvreux’ga loob unikaalse võimaluse pakkuda investoritele tipptasemel sissevaadet Skandinaavia suurimate börsiettevõtete tulemustesse.

Selle nädala aktsiaturgude ülevaade

  • Aker Asa: Taasalustame aktsia katmist
  • Golden Ocean Group: Nõudlus kasvab, kuid laevastiku mahu kasv väheneb
  • Kinnevik: Potentsiaalne võitja eelseisvast tehinguturu aktiivsuse kasvust
  • Telia: 2024. aasta rahavood on kaldu teise poolaasta poole

Tähtsaimad uudised

Aker Asa: Taasalustame aktsia katmist

Aker on olnud tõeline edulugu, olles alates 2004. aasta börsile tulekust näidanud ligi 20%-list keskmist aastast kasvumäära. Ettevõttel on osalusi erinevates tööstusharudes (mereandidest IT ja tehnoloogiani), kuid suurim segment on seotud nafta ja gaasiga (umbes 70% varade brutoväärtusest). Sellest tulenevalt põhineb meie investeerimistees Aker BP alusväärtusel (ligi 60% korrigeeritud varade puhasväärtusest) ja meie üldjoontes positiivsel hoiakul nafta ja gaasiga seotud tööstusharu suhtes. Taasalustame aktsia katmist investeerimissoovitusega „Osta“ ja hinnasihiga 800 Norra krooni aktsia kohta, rakendades varade puhasväärtusele 20%-list allahindlust.

1841. aastal asutatud ja 2004. aastal börsil noteeritud Aker ASA on Norra valdusettevõte, mis aktiivse omanikuna tegeleb erinevate äride arendusega. Ettevõtte portfellis on investeeringud nafta- ja gaasitööstusesse, taastuvenergiasse, merebiotehnoloogiasse, tööstustarkvarasse ja muudesse sektoritesse, keskendudes strateegiliselt innovatsioonile. Ettevõte kasutab oma tööstusteadmisi ja tugevat kapitaliseeritust, et juhtida erinevate osaluste kasvu ja tõhusust.

Kinnevik: Potensiaalne võitja eelseisvast tehinguturu aktiivsuse kasvust

Põhitähelepanu on suunatud viiele kasvuportfelli investeeringule, mis on jätkuvalt tugevat kasvu näidanud ja moodustavad nüüd 47% kogu investeeringute portfellist. Eeldatakse, et need jõuavad kasumisse 2025. aastal. Aktsia peamiseks katalüsaatoriks on tehinguturu eelseisev paranemine. Seevastu kanti e-kaubanduse ettevõte Odda/Mathem peaaegu täielikult maha. Aktsia kaupleb ligi 34%-lise allahindlusega, lähtudes raporteeritud väärtustest (30% rakendades KECH väärtusi). Usume, et aktsia pakub pikas perspektiivis head tootlust, kuna tehinguturg paraneb, kuid lühiajaline ebakindlus siiski püsib. Alandasime hinnasihti 133 Rootsi kroonilt 110 Rootsi kroonile, et kohandada seda juunis makstud erakorralise dividendiga (23 Rootsi krooni aktsia kohta). Kordame investeerimissoovitust „Osta“.

Kinnevik on Rootsi valdusettevõte, millel on pikaajaline tegutsevate ettevõtete arendamise ajalugu. Kinnevik haldab 30 ettevõttest koosnevat portfelli ning eesmärk on investeerida tugeva kasvupotentsiaaliga sektoritesse ja turgudesse. Ettevõte jagab oma investeeringud kahte kategooriasse: peamine kasvuportfell, kuhu kuuluvad end juba tõestanud ettevõtted ning kus Kinnevik näeb järgmistel aastatel kasvupotentsiaali; teise kategooriasse kuuluvad ettevõtted, millel on huvitavad prospektid, kuid mis ei ole veel suutnud edukust tõestada.

Laadi täispikkuses dokument koos Skandinaavia investeerimissoovitustega siit.

Palume tutvuda oluliste lahtiütlustega täispika dokumendi lõpus.