Avalehele
Nädal 32: tulemuste hooaeg on täies hoos

Nädal 32: tulemuste hooaeg on täies hoos

Koostöös Kepler Cheuvreux’ analüütikutega avaldame kahe nädala tagant ülevaate Skandinaavia aktsiaturgudest. Ülevaates on 5–10 olulisemat uudist ning Skandinaavia ettevõtete analüüs koos investeerimissoovituste nimekirja ja eesootava nädala investorkalendriga. 

Koostöö Euroopa ühe juhtiva analüüsimaja Kepler Cheuvreux’ga loob unikaalse võimaluse pakkuda investoritele tipptasemel sissevaadet Skandinaavia suurimate börsiettevõtete tulemustesse.

Selle nädala aktsiaturgude ülevaade

  • Saab: Tipuhind saavutatud
  • Securitas: Euroopa marginaal taastub
  • Volvo: Juulis on 8. kategooria veoautode tellimused languses

Tähtsaimad uudised

Saab: Tipuhind saavutatud

Saab näitab Euroopa kaitsevaldkonnas suurimat kasvu. Ühtlasi aga ka kõrgeimaid hindu. Pärast aktsiahinna viiekordistumist on ootused kõrged ja edasiarendusi on harva saada. Seejuures on tellimuste juurdevool on suurepärane, mis annab alust prognoosida kahekohalist kasumi kasvu. Kuna kaitsetööstust iseloomustab operatiivse finantsvõimenduse piirang ja investeeritud kapitali tootlust piirab maksumaksja kontroll, sõltubki kasvuväljavaade tellimustest. Hinnanguga „Hoia“ väljendame kahtlust, kas vältimatu ümberhindamise katteks piisab vaid uuendustest.

Saab on Rootsi kaitsekontsern, mis tegutseb 100 riigis. Ettevõte pakub erinevaid relvasüsteeme ning mereväe varustust.

Securitas: Euroopa marginaal taastub

Hinnasiht kerkis 125 kroonilt 130 kroonile. Seoses Euroopa parema marginaali ja nõrgema Rootsi krooniga prognoosime aktsia kohta 5% suuremat kasumit ja ning tõstame hinnasihi 125 Rootsi kroonilt 130 kroonile. Meie hinnangul on Euroopa marginaalil veel mänguruumi, sest jätkuv IT-platvormi integratsioon muudab koostöö sujuvamaks. Mõnevõrra valmistab pettumust tõsiasi, et sellega kaasnevad ümberkorralduse lisakulud. Meie marginaaliprognoos jääb tunduvalt alla 8% eesmärgi, kuid isegi kerkinud ümberkorralduskulude kiuste jääb hinnang väga atraktiivseks ja me kordame hinnangut „Osta“.

Securitas on maailma üks juhtivamaid turvateenuseid pakkuv ettevõte, mis tegutseb 47 riigis.

Laadi täispikkuses dokument koos Skandinaavia investeerimissoovitustega siit.

Palume tutvuda oluliste lahtiütlustega täispika dokumendi lõpus.