Avalehele
Nädal 34: keerulistes oludes head tulemused

Nädal 34: keerulistes oludes head tulemused

Koostöös Kepler Cheuvreux’ analüütikutega avaldame kahe nädala tagant ülevaate Skandinaavia aktsiaturgudest. Ülevaates on 5–10 olulisemat uudist ning Skandinaavia ettevõtete analüüs koos investeerimissoovituste nimekirja ja eesootava nädala investorkalendriga. 

Koostöö Euroopa ühe juhtiva analüüsimaja Kepler Cheuvreux’ga loob unikaalse võimaluse pakkuda investoritele tipptasemel sissevaadet Skandinaavia suurimate börsiettevõtete tulemustesse.

Selle nädala aktsiaturgude ülevaade

  • Nibe: Ootame kasvu, kui turg on põhjas ära käinud
  • Stora Enso: Tähelepanu võimalikul ümberhindamisel
  • Tokmanni Group: Keerulisel turul laveerimine

Tähtsaimad uudised

Nibe: Ootame kasvu, kui turg on põhjas ära käinud

Näitajad, millel hinnang põhineb, vastasid ootustele ja prognoos jääb samaks – kõigis ärivaldkondades on näha stabiilset kasvu, kuna turustaja laovarude vähendamine on lõpukorral. Kasumlikkus peaks tänu algatatud kulukärpemeetmetele paranema. Juhatuse eesmärk on taastada kõigi ärivaldkondade intressi- ja maksueelne kasum selle ajaloolises vahemikus aastaks 2025. Taastumine sõltub tulevikus aga madalamatest intressimääradest. Oleme hinnangut pisut korrigeerinud, et see peegeldaks eeltoodud kasvuprognoosi. Lühiperspektiivi tulemused on ebakindlad ja 2024. aasta prognoos on pigem langustrendis. Pikas perspektiivis jääb positiivne kasvuprognoos samaks. „Osta“.

NIBE toodab kodumajapidamistele energiatõhusaid sisekliimalahendusi. Ettevõte keskendub kolmele ärivaldkonnale: kliimaseadmed (80% ärikasumist), kütteelemendid ja ahjud. Kõige olulisem ärivaldkond on kliimaseadmete segment, mis hõlmab õhksoojuspumpade väljatöötamist ja müüki ning moodustab aastasest kogutulust ligi 80%.

Stora Enso: Tähelepanu võimalikul ümberhindamisel

Hinnang „Hindamata“ parandatud hinnangule „Osta“. Pika perspektiivi edutegurid on stabiilsed ja me prognoosime puittoodetele suurt nõudlust. Tänu suurematele tuludele ja kahanevatele võlgadele prognoosime, et investorite tähelepanu pöördub alusvaradele, sealhulgas suure metsa väärtusele. Meie arvates on aeg suunata tähelepanu riskidelt võimalikule ümberhindamisele. Kordame hinnangut „Osta“ hinnasihiga 14 eurot.

Stora Enso on Soome ja Rootsi metsatööstusettevõte, mis arendab ja toodab peamiselt puidul põhinevaid materjale erinevatele tööstusharudele maailmas.

Laadi täispikkuses dokument koos Skandinaavia investeerimissoovitustega siit.

Palume tutvuda oluliste lahtiütlustega täispika dokumendi lõpus.