Avalehele
Nädal 4: tulemuste hooaeg sai avapaugu

Nädal 4: tulemuste hooaeg sai avapaugu

Koostöös Kepler Cheuvreux’ analüütikutega avaldame kahe nädala tagant ülevaate Skandinaavia aktsiaturgudest. Ülevaates on 5–10 olulisemat uudist ning Skandinaavia ettevõtete analüüs koos investeerimissoovituste nimekirja ja eesootava nädala investorkalendriga. 

Koostöö Euroopa ühe juhtiva analüüsimaja Kepler Cheuvreux’ga loob unikaalse võimaluse pakkuda investoritele tipptasemel sissevaadet Skandinaavia suurimate börsiettevõtete tulemustesse. 

Selle nädala aktsiaturgude ülevaade

  • Equinor: Maagaasi hinnalangus mõjutab Equinori õiglast väärtust
  • Ericsson: Alandasime investeerimissoovitust
  • Investor: Investor on aktsiaturgu edestanud juba 13 aastat järjest
  • Subsea 7: Rahavood muutuvad prognooside kohaselt veel tugevamaks
  • Telenor: Tegevuse tõhustamine jätkub

Tähtsaimad uudised

Ericsson: Alandasime investeerimissoovitust

Avatud raadiosidevõrgu (RAN) turg on jätkuvalt nõrk (2024. aasta oodatav langus taas 4%) ja prognoositavus eelseisvateks kvartaliteks piiratud. 5G segment on saavutanud tsükli haripunkti ja uued võimalused traadita võrkude, FWA ja võrgu API-de valdkondades ei anna tõenäoliselt niipea suurt panust. Kokkuvõttes peaks müügitulu ja marginaalid jääma järgnevatel kvartalitel surve alla. Alandame investeerimissoovitust “Hoia”-lt “Vähenda”-le (hinnasihti vähendasime 50 Rootsi kroonile), kuna keskpika perioodi väljavaade on endiselt tume (kasv on tagasihoidlik enne 6G tsükli algust kümnendi lõpus), marginaalide suurendamiseks on võimalused piiratud, Iraagi korruptsioonijuhtumi finantsmõju on raske mõõta ja ettevõtte aktsia tundub kallis.

Ericsson on mobiilsidevõrkude turul number kaks tegija (turuosa ligikaudu 29%), lisaks omab teenusteturul juhtivat positsiooni. Kontsern on viimastel aastatel oma äritegevuses märkimisväärse kannapöörde teinud ja jõudnud tagasi väga heale kasumlikkuse tasemele. Ericssonil on tugev 5G toodete portfell, mis on viimastel aastatel saavutanud olulise turuosa.

Investor: Investor on aktsiaturgu edestanud juba 13 aastat järjest

Peamine põhjus Investori omamiseks on ettevõtte pikaajaline kogemus ja võime pidevalt aktsiaturgu edestada, nüüdseks juba 13 aastat järjest. Patricia Industries avaldas tugevad tulemused ning Mölnlycke haavahooldussegment jätkas kasvuga (orgaaniline kasv +9%), lisaks oldi positiivsed väljavaadete osas. Tõstsime Patricia Industries’i õiglast väärtust 11 miljardi Rootsi krooni võrra (ligi 5%). Bilanss on tugev ja juhtkond toonitas ambitsioonikaid M&A projekte, mis lähitulevikuplaanidesse võetud on. Peame 19%-list allahindlust liiga suureks, seega kordasime investeerimissoovitust „Osta“ ja tõstsime hinnasihi 270 Rootsi kroonile.

Investor AB on Rootsi valdusettevõte, millel on pikaajaline ettevõtete arendamise ajalugu. Portfellis hallatakse investeeringuid nii börsil noteeritud ettevõtetesse (mis moodustab kogu portfellist umbes 70%) ja ka börsiväliseid investeeringuid. Suurimad investeeringud on Atlas Copco, Mölnlycke, SEB, ABB ja AstraZeneca.

Laadi täispikkuses dokument koos Skandinaavia investeerimissoovitustega alla siit.

Palume tutvuda oluliste lahtiütlustega täispika dokumendi lõpus.