Avalehele
Nädal 40: Pettumust valmistav lühiajaline väljavaade

Nädal 40: Pettumust valmistav lühiajaline väljavaade

Koostöös Euroopa ühe juhtiva analüüsimaja Kepler Cheuvreux’ga pakume investoritele unikaalset tipptasemel sissevaadet Skandinaavia suurimate börsiettevõtete tulemustesse. Millised on hetkel põletavamad uudised?

Tähtsaimad uudised

  • Kone: muutudes vastupidavaks tööstusettevõtteks
  • Nordic Semiconductor: positiivsed keskpikad sihid, pettumust valmistav lühiajaline väljavaade
  • Telia: lihtsustamine on taas võtmesõna

Kone: muutudes vastupidavaks tööstusettevõtteks

Kone on muutumas vastupidavamaks ettevõtteks, keskendudes teenustele ja moderniseerimise kasvuvõimalustele, edendades ettevõtte kultuuri kiiruse ja lihtsuseni ning saavutades 2027. aasta lõpuks keskmise ühe-kohalise müügikasvu ja 13-14% kohandatud EBIT-marginaali. Juhtkond rõhutas, et globaalse liftide ja eskalaatorite turu väljavaade on kokkuvõttes positiivne, vaatamata tõenäolistele täiendavatele takistustele uute ehituste lahenduste (NBS) turu langusest Hiinas 2025. aastal. Lisaks, kuna ainult umbes 15% grupi müügist tuleb sel aastal NBS-äri kaudu Hiinas võrreldes umbes 28% -ga 2020. aastal, on selle äri kaal viimase nelja aasta jooksul peaaegu poole võrra vähenenud. Lühiajalise suunise osas kordas ettevõte oma äriväljavaadet 2024. aastaks, mis hõlmab 0-4% müügikasvu võrreldes sama vahetuskurssidega ja kohandatud EBIT-marginaaliga 11.5-12.2%.

Ülemaailmse liidrina liftide ja eskalaatorite valdkonnas pakub Kone lifte, eskalaatoreid ja hoonete automaatuksi ning hooldus- ja moderniseerimislahendusi. Kone tegutseb rohkem kui 50 riigis ja ettevõttel on 8 tootmiskompleksi üle maailma.

Nordic Semiconductor: positiivsed keskpikad sihid, pettumust valmistav lühiajaline väljavaade

Vaatamata 2025. aasta ebakindlatele turutingimustele on Nordic välja kuulutanud üsna lootustandvad sihid keskpikas perspektiivis, sealhulgas ambitsiooni kasvatada aastane tulu enam kui 20% võrra aastakümne jooksul (tugeva haardega kõigil aladel) ja naasta umbes 25% kohandatud EBITDA marginaali juurde viie aasta jooksul (tuginedes tugevale müügikasvule ja vastupidavatele brutomarginaalidele). Alandame oma hinnasihti NOK165-lt NOK135-le ja jätame Osta soovituse, kuna äri jõudis Q1-s madalaimale punktile, grupp on sisenenud tsüklilisse taastumisse, näeme tugevaid kasvuvõimalusi ja marginaali tõusu järgmiste aastate jooksul, ning riskitasakaal on keskpika perioodi investorite jaoks endiselt atraktiivne.

Nordic Semiconductor on pooljuhtide tootja, millel on laialdane kokkupuude sidetehnoloogiatega (ettevõte on turuliider Bluetooth Low Energy valdkonnas umbes 40% turuosaga). Grupp laieneb järk-järgult ka pikema ulatusega ühenduvustehnoloogiate valdkondades, näiteks mobiilsed IoT-tehnoloogiad (LTE-M/NB-IoT) ning Wi-Fi.

Laadi täispikkuses dokument koos Skandinaavia investeerimissoovitustega siit.

    Palume tutvuda oluliste lahtiütlustega täispika dokumendi lõpus.