Avalehele
S&P 500 kolmanda kvartali tõusjad ja langejad

S&P 500 kolmanda kvartali tõusjad ja langejad

S&P 500 on aktsiaindeks, mis jälgib 500 börsil noteeritud suure turuväärtusega USA ettevõtet ja mida peetakse üheks juhtivaks indikaatoriks USA majanduse kohta. Võrreldes teise kvartaliga lõpetas S&P 500 kolmanda kvartali 5,5% tõusuga (5 aasta tõus 94%).

S&P 500 üheteistkümnest sektorist kümme lõpetasid kolmanda kvartali plussis. Ainuke langeja oli energiasektor. Suurimad tõusjad olid aga kommunaal ja kinnisvara sektorid. Indeksile avaldas üldist positiivset mõju Föderaalreservi intressimäärade langetus septembri keskel.

Parim aktsia kindlustusselts Erie Indemnity

Parim aktsia oli Erie Indemnity, mis lisati S&P 500 indeksisse alles kolmanda kvartali jooksul. Erie Indemnity teise kvartali majandustulemustest selgus, et kindlustusselts suutis kerge vaevaga ületada Wall Streeti ootusi. Analüütikute hinnangul lõikab ettevõte kasu intressimäärade langusest ning tugevaid tulemusi on oodata ka neljandas kvartalis.

Halvim aktsia Super Micro Computer

S&P 500 halvima esitusega aktsia oli Super Micro Computer, mis kukkus peaaegu poole võrra. Augustis teatas ettevõte, et kasumimarginaalid vähenevad ning sama kuu lõpus ilmutas tuntud lühikeseks müüja Hindenburg Research kriitilise raporti, kus tõi välja, et Super Micro raamatupidamises pole kõik korras.

Parim sektor kommunaalettevõtted, halvim energeetika

Kommunaalsektori hea käekäik tulenes sellest, et mitmed suured tehnoloogiafirmad nagu Amazon ja Microsoft on sõlminud pikaajalisi lepinguid erinevate energiapakkujatega, et aidata kasvatada enda andmekeskuste arengut.

Energeetika sektori ebaedu tulenes sellest, et toornafta hinnad kolmanda kvartali jooksul langesid.

Esitatud teave põhineb panga hinnangul usaldusväärsetest allikatest saadud infol. See võib ajas muutuda, mistõttu pank ei vastuta antud info kasutamisest tekkivate tagajärgede eest. Käesolevat teavet ei tohiks käsitleda investeerimissoovituse või -nõustamisena ega kutsena osta või müüa väärtpabereid või teha muid tehinguid. Investeeringu väärtus võib ajas nii kasvada kui ka kahaneda. Mineviku tootlus ei viita sarnasele tootlusele tulevikus. Välisvaluutas denomineeritud väärtpabereid mõjutab valuutakursside muutmise risk, mis võib vastavate väärtpaberite väärtust nii kasvatada kui ka kahandada.

Märksõnad: Investeerimine