Avalehele
Swedbankist sai EstVCA toetajaliige

Swedbankist sai EstVCA toetajaliige

Eesti suurim finantsasutus Swedbank AS tegi järjekordse sammu, et edendada Eesti kapitaliturgude arendamist, ning astus Eesti Era- ja Riskikapitali Assotsiatsiooni (EstVCA) toetajaliikmeks. Swedbanki liitumine riskiinvestorite kogukonnaga ei ole ainuüksi märk panga pühendumusest innovatsiooni ja jätkusuutliku majanduskasvu toetamisele, vaid loob praegustele ja tulevastele klientidele ka uusi, vastastikku kasulikke võimalusi.

EstVCA, mis koondab Eesti juhtivaid era- ja riskikapitali fonde, fondiinvestoreid ning valdkonna nõustajaid, arendab soodsat investeerimis- ja ettevõtluskeskkonda nii fondide kui ka nende portfelliettevõtete vaates.

EstVCA tegevdirektor Kadri Lindpere sõnab, et Swedbanki liitumine on investorite kogukonnale suurepärane uudis. „Oleme aastaid teinud väga head koostööd Swedbank Investeerimisfondide meeskonnaga, kes on meie fondide aktiivsed investorid. On suur rõõm, et saame nüüd liikmeskonnas tervitada ka Swedbanki, et ühiselt leida sünergiat finantsteenuste ja meie fondide ning nende portfelliettevõtete vajadustes, seda just vastutustundliku investeerimise suunalt,“ lisab Lindpere.

Edendame innovatsiooni

Swedbanki finantsinstitutsioonide ja kapitaliturgude osakonna juhataja Allan Marnot peab Swedbanki liitumist EstVCA-ga loogiliseks sammuks, kuna Swedbank on Eesti suurim fonditeenuste pakkuja. „Liitumine on meie jaoks strateegiline samm, et kinnitada jõulisemalt kanda Eesti kiiresti areneva investeerimismaastiku riskiinvestorite ja iduettevõtete segmendis. See laiendab meie koostöövõimalusi oma praeguste ja tulevaste klientidega. Koos EstVCA ja selle teiste liikmetega edendame innovatsiooni ja kasvu Eesti kapitaliturgudel, tagades selle jätkusuutlikkuse. Meie kohus on toetada majanduse arengut ja selle finantseerimisallikate mitmekesistamist,“ lausub Marnot.

Swedbanki start-up’i segmendi juht Triin Preem kinnitab, et Swedbank on aasta aastalt pööranud suuremat tähelepanu uuele majandusele ja idufirmadele . Nii on pank toetanud idufirmade kogukonda ja investoreid mitmel viisil. „Oleme Prototroni kaasasutajad, teeme koostööd sTARTUp Day ja Eesti Startup Awardsiga. Usume, et lähedasemad sidemed EstVCA-ga ja selle liikmetega loovad tugeva aluse tulevikku suunatud tõhusaks koostööks,“ märgib ta.

Swedbank on Eesti suurim pank, mis pakub laia valikut finantsteenuseid, sealhulgas kohalikele ja välismaistele finantsasutustele. Pangal on üle 960 000 era- ja 130 000 ärikliendi. Muu hulgas pakub Swedbank rahvusvahelistele ja kohalikele finantsasutustele, ka alternatiivfondidele, väärtpaberite hoidmise ja arvelduste ning depoopanga ja fondi administreerimise teenust.

Swedbanki visioon on finantsiliselt terviklik ja jätkusuutlik ühiskond ning ettevõte väärtustab vastutustundlikku finantseerimist ja jätkusuutlikkust kõigis oma tegevustes.