Avalehele
Veebruari enimkaubeldud aktsiad

Veebruari enimkaubeldud aktsiad

Eelmist kuud jääb finantsturgudel iseloomustama äärmise volatiilsuse kasv.
Kõige enam tehti tehinguid aktsiatega sektoritest nagu energeetika, ehitus, kaubandus, tehnoloogia ja pangandus.
Eelmise kuul avalikustas Enefit Green enda 2021 aasta majandustulemused, mille järgi suurenes ettevõtte puhaskasum 17% ning investoritele tehti ettepanek maksta välja pool kasumist dividendideks.
Headest eelmise aasta tulemustest teatas veebruaris ka Merko Ehitus, mille käive ulatus 339,4 miljoni euroni ning puhaskasum suurenes 27%, 29 miljoni euroni. Ettevõte plaanib maksta aktsionäridele dividendi 1 euro aktsia kohta.
Norra energiafirma Equinor teatas möödunud kuul, et neljanda kvartali kasum oli tänu nafta ja gaasi hinnatõusule rekordiline. Lisaks teatas ettevõte erakorralisest dividendist ning aktsiate tagasiostude suurendamisest.
Tallinna Kaubamaja teatas eelmisel kuul, et plaanib 2021 aasta eest maksta dividendi 0,68 eurot aktsia kohta.
Soome võrguseadmete tootja Nokia teatas veebruari alguses, et ootab sel aastal käibele kasvu. Pärast mitmeaastast pausi maksab Nokia aktsionäridele eelmise aasta eest ka dividendi.
Ericssoni aktsia langes eelmisel kuul järsult, kuna Rootsi telekomiseadmete tootjat süüdistati Iraagis altkäemaksu andmises terroriorganisatsioonile ISIS.
Facebooki emafirma Meta Platformsi aktsia kukkus veebruari alguses rohkem kui veerandi võrra, kuna ettevõte hoiatas, et käesolev kvartal saab käibe poolest olema ajaloo nõrgim.
PayPali prognoos käesoleva kvartali kohta oli oodatust nõrgem, kuid samas prognoosis ettevõte, et selle aasta käibe kasv saab olema alla ootuste.

Veebruaris Swedbanki internetipangas enim ostetud ja müüdud aktsiad käibe põhjal

aktsiate top veebruar

Instrumentide järjestus tugineb möödunud kalendrikuu jooksul Swedbanki internetipanga vahendusel Swedbank Eesti klientide poolt aktsiatega tehtud tehingute väärtustel. Esitatud teave on informatiivne, tegemist ei ole investeerimissoovitusega ega kutsega osta või müüa väärtpabereid või teha muid tehinguid. Teave emitentide tegevuse kohta tugineb nende finantsaruannetel ja muudel avalikel allikatel.

Märksõnad: Aktsiate top