Tagasi
Merike Õun – Võrumaa spordihing, kes elab spordi nimel

Merike Õun – Võrumaa spordihing, kes elab spordi nimel

02.06.2017

Millal Sind viimati tunnustati? Kui enamikele meist võib tunduda, et kiitust on meie ühiskonnas liialt vähe, siis Võrumaa Spordiliidu tegevjuht Merike Õun tõdes, et temal endal tunnustamisest ja kaasteeliste headest sõnadest puudu ei tule.

„Eks neid, kes teevad rohkem kui teised, siiski märgatakse ka. Nad paistavad silma. Eks mina paistan silma ka oma punakasoranži peaga!“ naeris Merike Õun, kes 2014. aastal valiti ka Võrumaa tegusaimaks kodanikuks. „Kiitus on minu arvates ülioluline. See on tagasiside, mis innustab edasi püüdlema. Mind ennast on see väga palju edasi aidanud.“

Viimati kiideti Merikest aga Swedbanki  “Tunnusta pühendujat” rakenduse kaudu. Tunnustajaks oli Eesti Suusaliidu kauaaegne peasekretär Ülle Viinapuu: “Merike on Võrumaa tõeline spordihing, kes kogu hingega teeb kõik selleks, et üha rohkem inimesi leiaks tee liikumise ja spordi juurde! Ta on tunnustust väärt!”

Merike Õun vaid naeris selle peale ja ütles, et Ülle ei eksi. “Pühendun sellele 24 tundi ööpäevas ja 365 päeva aastas. Töötan selle nimel nii nädalavahetuseti, tööpäevade puhkehetkedel kui ka tööl olles. Aga ega ma seda muidu teeks, kui ma seda kogu südamest ei armastaks!” rõhutas Merike, kes on spordipisiku levitamiseks aktiivselt kasutusele võtnud ka sotsiaalmeedia.

Selle abil saab ta levitada informatsiooni nii omakorraldatava pikamaajooksude sarja, Liikumispäevakute kui ka Rattatuuride kohta. Et sotsiaalmeedias tõhusalt toimetada, on Merike käinud ka erinevatel koolitustel.

“Selleks, et jõuda inimesteni ja jõuda ka noorteni on vaja sotsiaalmeedias aktiivne olla. Kasutame selleks erinevaid pildigaleriisid ja tunnustame inimesi nende saavutuste eest. See on tänapäeval ülioluline!” rõhutas Merike, kes ise on varasemalt aktiivselt nii suusatamise kui ka rulluisutamisega tegelenud.

Ka praegu tegeleb ta ise aktiivselt spordiga nii palju kui jõuab. “Kunagi jõudsin suusatamisega koondise servale, aga siis millegipärast loobusin. Nüüd annan oma panuse spordiliidu juhina ja usun, et see panus on märkimisväärselt suurem kui oleksin tegevsportlasena suutnud anda,” lisas Merike.

Tunnusta ka Sina kedagi, kelle pühendumist imetled!