Avalehele
Augusti enimkaubeldud aktsiad

Augusti enimkaubeldud aktsiad

Augustis kaubeldi kõige enam aktsiatega sektoritest nagu energeetika, kaubandus, logistika, pangandus ja tehnoloogia.

Leedu energiakontsern Ignitis Grupe teatas, et teenis teises kvartalis müügitulu 438,8 miljonit eurot võrreldes aasta tagasi samal ajal teenitud 442 miljoni euroga. Kvartaalne puhaskasum kerkis 28,6 miljonilt eurolt 50 miljoni euroni.

Tallinna Sadama teise kvartali müügitulu oli 31,7 miljonit eurot, mis on 10% rohkem kui aasta tagasi samal ajal. Teise kvartali puhaskasum oli 4,1 miljonit eurot, mis on kolm korda rohkem kui aasta tagasi.

Enefit Greeni teise kvartali puhaskasum kasvas võrreldes eelmise aasta sama ajaga 2,8 miljoni euro võrra, 3,9 miljoni euroni. Müügitulu vähenes 8%, 33,9 miljoni euroni.

Merko Ehitus teenis teises kvartalis 13 miljonit eurot puhaskasumit, mida on aasta varasemast 4% vähem. Teise kvartali käive oli 122,4 miljonit eurot, mida on 13% vähem.

Super Micro Computersi teise kvartali tulemused olid oodatust kehvemad ja sellele reageeris aktsia ligi 20% langusega.

Intel teatas eelmisel kuul, et müüb enda osaluse kiibidisaini ettevõttes Arm Holdings. Tehingu suurus oli umbes 150 miljonit dollarit.  Hiina e-kaubanduskontserni Alibaba teise kvartali puhaskasum vähenes  võrreldes aasta tagasi sama ajaga 27%. Teise kvartali käive oli 243,2 miljardit jüaani, mis on nõrgem kui analüütikud ootasid.