Avalehele
Swedbanki elukindlustusselts maksis 2022. aasta esimesel poolaastal välja üle 1,57 miljoni euro hüvitisi

Swedbanki elukindlustusselts maksis 2022. aasta esimesel poolaastal välja üle 1,57 miljoni euro hüvitisi

2022. aasta esimesel poolaastal maksis Swedbank Life Insurance SE välja elukindlustushüvitisi kokku 1,57 miljoni euro eest. Poole aastaga suurenes elukindlustuslepingute arv 0,7% võrra.

Swedbankis on elukindlustuslepingute arv aastast-aastasse järjekindlalt kasvanud. Kindlasti on seda mõjutanud ka koroonakriis ja teatav ebakindlustunne tuleviku suhtes. Selleks, et ebakindlust oleks vähem, on ka üha enam laenuvõtjaid oma elu kindlustanud.

Suurim väljamakse oli üle 6000 euro ja see oli seotud kukkumisega

Reinmanni sõnul põhjustasid selle aasta esimesel poolel suurima osa kahjudest olmevigastused. Näiteks oli juhtumeid, kus kukuti redelilt või trepist alla murdes selgroolülisid, saades ajupõrutuse, näoluumurde ning lahtiseid haavu. Lisaks oli jalatraumasid valesti astumisest ning libisemisest märjal murul, mille tulemusena murdus inimese hüppeliiges. Olmevigastuste osas tegi Swedbanki elukindlustusselts 550 väljamakset ning kokku maksti klientidele välja 224 000 euro eest hüvitisi. Suurim väljamakse oli üle 6000 euro ja see oli seotud kukkumisega teiselt korruselt, kus inimene sai pea ja jäsemete vigastusi. Laenudega seotud elukindlustuse väljamakseid tehti sel poolaastal kokku 282 000 euro eest.

Puuduva töövõime tekke eest maksis Swedbanki elukindlustusselts esimesel poolaastal välja kokku üle 490 000 euro hüvitisi. Üle 90 protsendil kindlustusjuhtumitest oli töövõime kaotus seotud raske haigusega. 6 protsendil juhtumitest oli tegu õnnetusega. Puuduva töövõime tõttu elukindlustushüvitise saaja keskmine vanus oli 42 aastat.

Reinmanni sõnul on elukindlustuslepingut sõlmides oluline jälgida, et lisaks õnnetustele kataks kindlustus ka haigused. Meie statistika näitab, et 81 protsenti kindlustusseltsi hüvitatud surmajuhtumitest oli põhjustatud haigustest. Kõige sagedasemad surmapõhjused olid vähkkasvajad ja südame-veresoonkonna haigused. 19 protsendil juhtudest on surma põhjuseks õnnetus. 2022. aasta esimese poolaasta suurim elukindlustushüvitis oli 66 000 eurot – tegemist oli tehases juhtunud tööõnnetusega.