Avalehele
8 üllatavat olukorda, kus kodukindlustus Su ootamatud kulud katab

8 üllatavat olukorda, kus kodukindlustus Su ootamatud kulud katab

Kodukindlustuse sõlmimine on üsna automaatne tegevus ning sageli ei süveneta liialt selle tingimustesse. Paljud kindlustused katavad kahjud kõigi omavastutusest suurema koduse varaga seotud ootamatute juhtumite puhul, mida ei ole eraldi välistustes mainitud. Kusjuures hüvitamisele kuuluv õnnetus võis juhtuda sinu varaga või Sinu süü tõttu kellelegi teisele kuuluva varaga isegi väljaspool koduseinu.

  1. Kodus juhtunud õnnetused varaga. Võtsid köögikapi ülemiselt riiulilt raske kausi ja see kukkus pliidiplaadile? Pillasid äsja ostetud nutitelefoni vannitoa põrandale? Laps lennutas mänguhoos palli vastu teleri ekraani? Kõigi selliste juhtumite puhul hüvitab kodukindlustus su kahjud.
  2. Lukkude asendamine kaotatud võtmete puhul. Jõuad suusamäelt või poest koju ja avastad, et koduvõtmeid enam taskus pole. Kodukindlustus tasub lukkude vahetamise kulu.
  3. Ajutise elamispinna üürikulud. Kui kodus on juhtunud õnnetus, mis muudab kodus elamise võimatuks, hüvitab kodukindlustus kogu perele kuni 12 kuu jooksul samaväärsel üüripinnal elamise kulud.
  4. Väljaspool kodu (Eesti piires) kaasas olevad isiklikud asjad. Lähed ratta või lapsevankriga poodi, lukustad selle korrektselt, kuid see siiski varastatakse? Ka selle kahju hüvitab sulle kindlustus.
  5. Elektripinge kõikumise tõttu kahjustada saanud tehnika. Tormised ilmad tekitasid kodus elektri pingekõikumise, millele mõni kodune seade vastu ei pidanud? Kindlustus maksab seadme kinni.
  6. Lemmiklooma poolt kolmandatele isikutele tekitatud kahju. Kui koer pääses aiast või korterist välja ja hammustas kedagi või näris külla tulnud sõbranna kalleid saapaid, mis said rikutud, saab kindlustuselt küsida kahju hüvitamist.
  7. Enda poolt kogemata teistele tekitatud vara- ja isikukahju. Suusamäel kellelegi kogemata otsa sõites ja teda või tema vara vigastades võib sellegi kulu hüvitamine kuuluda kodukindlustuskaitse alla.
  8. Päikesepaneelid. Paigaldasid oma katusele kallid päikesepaneelid ja muretsed, et näiteks tormituuled võivad neid kahjustada? Ole mureta! Ka see on vara, millele kehtib Sinu kodukindlustuse kaitse.

Kindlustustingimused võivad olla seltsiti erinevad, seega ole nutikas ja vaata üle, kas Sinu kindlustusleping katab eelpool nimetatud kahjud.

Milline kodukindlustus valida?

Kui soovid olla kaitstud enamike ootamatuste eest, siis olenemata sellest, kas elad korteris või eramajas, tasub võtta kõik kolm kindlustuskaitset, ehk kindlustada nii ehitis, kodune vara ja õnnetused, mida võid kogemata teistele põhjustada.

Kui suures summas peaks olema kodune vara kindlustatud?

Miks tasub kodu kindlustades võtta lisaks varakindlustusele ka vastutuskindlustus?

Sest sellisel juhul katab kindlustus ka kulud, mis tekivad siis, kui peaksid ise ootamatu õnnetuse tulemusena kellelegi kahju tekitama.

Kodukindlustust pakub Swedbank P&C Insurance AS. Tutvu tingimustega aadressil www.swedbank.ee ja vajadusel konsulteeri asjatundjaga.

Märksõnad: Kodukindlustus, Kodukulud