Avalehele
Balti M&A aasta tehingu tiitli võitis Maag Grupp

Balti M&A aasta tehingu tiitli võitis Maag Grupp

Juba üheksandat aastat jagati Balti M&A ja erakapitali foorumil suurtehingute auhindu. Balti M&A aastatehingu võitjaks kuulutati Maag Grupp, kes omandas Swedbanki finantseerimisel 2023. aastal Soome HKScani Baltikumi ärid. Selle tulemusena sai ettevõttest Eesti suurim ning ühtlasi esimene Baltiülene lihatööstus.

„Kaks aastat kirglikku tangot ning tehtud see tehing saigi tänu Swedbankile, kes meisse uskus ja nägi teele sattunud kriiside ja kahjumite asemel rohkem võimalusi kui takistusi,“ kommenteeris 90 miljoni eurost tehingut Maag Grupi finantsjuht Erik Haavamäe ning avaldas lootust, et pangal jagub südikust edaspidigi Grupi uute hillitsetud meeletustega kaasa tulla.

„Eesti suurim toiduainetööstus Maag Grupp on meie hea klient olnud juba enam kui 15 aastat. Pikk ühine ajalugu on võimaldanud meil ellu viia mitmeid tehinguid, mis samm sammult täidavad Grupi ambitsioonikaid plaane. Meil on äärmiselt hea meel, et viimane ühine pingutus pälvis suurt tunnustust. Usume, et meie tee jätkub sama heas partnerluses veel pikki aastaid,“ rääkis Swedbanki korporatiivpanganduse osakonna juhataja Mihkel Utt.

Advokaadibüroo Soraineni poolt korraldatud M&A ja erakapitali foorum on Balti riikides tegutsevate investorite, tehingunõustajate, ettevõtete juhtide ja omanike kohtumispaik, kus osaleb igal aastal ligi 250 turuosalist. Järgmine Balti M&A ja erakapitali foorum toimub 2025. aasta aprillis Tallinnas.

Maag Grupp on Eesti kapitalil põhinev toiduainetetööstuseid koondav ettevõte, mis on koduks sellistele tuntud kaubamärkidele nagu Rakvere, Rannarootsi, Rannamõisa, Tallegg, Tere ja Farmi.

Swedbank on suurim pank Eestis, mille on oma finantspartneriks valinud üle 960 000 era- ning 130 000 ärikliendi. Panga eesmärk on aidata kaasa sellele, et inimeste ja ettevõtete rahaasjad oleksid pikaajaliselt korras.

Fotol: Sorainen / Balti M&A aastatehingu auhinna pälvinud Maag Grupi finantsjuht Erik Haavamäe (vasakult teine), Balti erakapitali aastatehingu võitjaks kuulutatud Skeleton Technologies’i pressi- ja valitsussuhete asepresident Arnaud Castaignet (paremalt teine), auhinna üle andnud Porta Finance’i juhtivpartner Julijus Grigaliūnas (vasakul) ning Soraineni partner Mantas Petkevičius (paremal).