Avalehele
Kvartal kasvas Swedbankiga koostöös

Kvartal kasvas Swedbankiga koostöös

Veidi üle aasta kestnud Kvartali Turu-Soola tänava äärne pealeehitus on valmis ning uued bürood on sisse kolinud. Kvartali laienemist finantseeris Swedbank, kes on käinud koos Kvartali keskusega algusaegadest peale.

„Tartu südames asuv Kvartal koondab traditsioonilise kaubanduse ja toitlustuskohtade ümber ka erinevaid meditsiiniteenuseid, büroosid, spaad,  hotelli ja konverentsikeskust.  Sellise ülesehitusega oli  Kvartal 2016. aastal, mil see avati, kontseptsioonilt oma ajast natuke ees,“ sõnas TTK Kultuurikeskus OÜ juhatuse liige Kaire Krevald.

Pealeehituse maksumuseks kujunes ligikaudu 11 miljonit eurot ning lisafinantseeringut rahastas Swedbank. „TTK Kultuurikeskus OÜ on meie hea klient juba ligi 10 aastat. Pikk ühine tee Kvartali keskuse algusaegadest tänaseni on loonud usaldusväärse suhte ja viljaka koostöö. Meil on äärmiselt hea meel toetada oma pikaajalise kliendi ambitsioone ja aidata kaasa tema unistuste ellu viimisele,“ rääkis Swedbanki korporatiivpanganduse osakonna juhataja Mihkel Utt.

Pealeehitusega lisandus Kvartalile 6 500 m2, millest 6 000 m2 on äripind ning 500 m2 trepikodade ja tehnoruumide all. Kokku on Kvartali hoones natuke üle 61 000m2 ja majas töötab 1530 inimest. Kvartalis on 21 erinevat bürood, 13 toitlustuskohta, 41 kauplust-teenusepakkujat, V spa hotell ja spaa ning 360 kohaline maa-alune parkla.

Ehitise arhitektuurilise lahenduse autoriteks on Kadarik Tüür Arhitektid ning projekteerimistööd teostas OÜ Tari. Keskuse peatöövõtjaks on konsortsium AS Ehitustrust ja AS Ehitusfirma Rand & Tuulberg.

Märksõnad: Ehitus, Majandus