Avalehele
Swedbanki ökonomiste tunnustati rahvusvaheliselt

Swedbanki ökonomiste tunnustati rahvusvaheliselt

Rahvusvaheline makromajanduse analüütikakeskus FocusEconomics tunnustas Swedbanki makromajanduse analüütikuid, peaökonomisti Tõnu Mertsinat ja vanemökonomisti Liis Elmikut nende Eesti majandust puudutavate prognooside täpsuse eest.

FocusEconomics tunnustab igal aastal enam kui saja riigi kõige täpsemaid majanduse prognoosijaid kuues kategoorias: SKP, riigieelarve tasakaal, inflatsioon, jooksevkonto, baasintressimäär, valuutakurss. Selleks hinnatakse iga eksperdi erineva valdkonna prognoose 22 kuu jooksul ning reastatakse ökonomistid keskmise veamäära järgi.

Eesti majandusnäitajate osas sai üldkategoorias esikoha Swedbanki makromajanduse tiim, kelle Eesti majandusnäitajate prognoosid olid üldarvestuses kõige täpsemad. Swedbanki vanemökonomisti Liis Elmikut tunnustati lisaks teise kohaga nii Eesti inflatsiooni kui ka riigieelarve tasakaalu täpsete hinnangute eest ning Swedbanki peaökonomisti Tõnu Mertsinat teise kohaga SKP prognoosimise eest.

“Täname FocusEconomicsit tunnustuse eest. Prognoosimine on küll tänamatu tegevus, kuna pidevalt täpselt täppi panna on peaaegu võimatu. Seda enam on meeldiv näha, et meie tööd märgatakse praegusel muutlikul perioodil, kus majandust mõjutavad mitmed sise- ja välispoliitilised tegurid. Just sellisel ajal on võimalikult täpsed majandusprognoosid äärmiselt olulised, et riigijuhid, ettevõtjad ja eraisikud saaksid teha võimalikult hästi informeeritud otsuseid,” ütles Mertsina.

FocusEconomics on juhtiv majandusanalüüsi keskus, mis kogub igakuiseid majandusprognoose 3500 analüütikult üle maailma.