Avalehele
Hea Eeskuju preemia pälvis keskkonnaentusiast Johanna Martinson

Hea Eeskuju preemia pälvis keskkonnaentusiast Johanna Martinson

Eesti suurimal noortekonverentsil Lahe Koolipäev kuulutati välja ettevõtlike noorte tunnustuskonkursi Hea Eeskuju parimad. Tänavu sai tiitli Gustav Adolfi Gümnaasiumi abiturient Johanna Martinson.

Johanna südameasjaks on keskkonnateemad ning ta võtab aktiivselt sõna, kuidas luua rohelisemat tulevikku ning kuidas noored sellesse panustada saaksid. „Swedbanki välja antav Hea Eeskuju preemia on mõeldud noorele, kes on oma kogukonnas midagi ära teinud, sellega silma paistnud ning olnud eeskujuks ka teistele – mitte ainult noortele, vaid ka täiskasvanutele. Johanna jäi kindlasti sel aastal silma oma kire ja huviga keskkonnateemade vastu ning ta juhib ka Noorte Keskkonnaühisuse MTÜ-d, et tuua kokku teised keskkonnahuvilised noored,“ sõnas Swedbanki toetustegevuste juht Kärt Kaasik-Kepler auhinda üle andes. Näiteks korraldas sel aastal Noorte Keskkonnaühisus Johanna eestvedamisel üle-eestilise kampaania ,,See on minu panus rohelisemasse homsesse, aga sina?” Johanna saab Swedbankilt 1700-eurose peapreemia.

Lisaks laureaatidele kuulusid tänavuste nominentide hulka Andero Ojamets, Andreas Ugam, Grete Astrid Grahe, Karmen Viilup, Karolin Maisvee, Katriin Rodi, Laura-Lisett Lugu, Maria Susanna Piirimäe, Marika Küpper, Mia-Marleen Tõnis, Robin Valdma ja Sandra Kroon. Palju õnne ka  kõikidele nominentidele!

Tunnustuskonkursi Hea Eeskuju žüriisse kuulusid 2023. aastal Eesti Õpilasesinduste Liidu, Eesti Noorteühenduste Liidu, Eesti Lastevanemate Liidu, Lastekaitse Liidu, Eesti Avatud Noortekeskuste Liidu, Eesti Õpetajate Liidu, Swedbanki, Telia, Noortekonverentside esindajad ja konkursi patroon, kirjanik Andrus Kivirähk.