Avalehele
Swedbanki erilinastused toovad noored kokku

Swedbanki erilinastused toovad noored kokku

17.11.2023

Aasta alguses antakse ikka lubadusi. Meie näiteks lubasime, et hakkame noortele korraldama üritusi, kus nad saavad koos midagi ägedat teha ning samas häid nippe, kuidas oma rahaasju korraldada. Sellest mõttest sai alguse seiklus, mis kogub aina tuure.

Otsustasime ühendada teadmised ja jõud hea partneri Apollo kinoga ning panime veebruaris paika Marveli filmi esilinastuse – „Swedbanki erilinastuse“ aja. Jagasime sotsiaalmeedias üleskutset tulla kinno koos sõbraga. Kohtade jagamine käis kiiruse peale – kes ees, see sees.

Kinno saabus ligikaudu 450 noort, keda võtsid vastu Swedbanki eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla ja noortepanganduse valdkonnajuht Triin Jalakas. Nad tutvustasid noortele mõeldud eeliseid ja jagasid nippe, kuidas veel nutikamalt rahaasju ajada. Pärast seansi lõppu uurisid noored, millal järgmine kinoseanss toimub. Järeldasime – katse edukalt sooritatud!

Niisiis läksime hea mõttega edasi ja andsime oma plaanidele hoogu juurde. Maikuus leidis aset järgmine kohtumine, kus ekraanile tuli Marveli film „Galaktika valvurid Vol. 3“. Sel korral peitsime kinoõhtu kutse noorte uudiskirja. Huvilised jooksid meid piltlikult öeldes pikali, esimese tunniga täitus tulijate nimekiri ja ootele jäi umbes sama palju noori. Saal oli rahvast täis, kuigi väljas oli kaunis kevadilm ja samal õhtul toimus Vabaduse väljakul tasuta kontsert. Kinoõhtu eel tuletasime meelde meie partnerite pakkumisi, mille abil saab raha säästa. Lisaks meenutasime, kuidas sellise ürituse kutseid saada.

Selleks, et lisada väärt kogemusele juurde magusa noodi, kutsusime kaasa lööma samuti oranži värvi austaja Kalevi. Nii saidki magusad ampsud meie ürituse lahutamatuks kaaslaseks.

Hea mõte tõusis lendu

Sügisel olid noortepanganduse fookuses investeerimise teemad ning selle valguses kutsusime noored kinosõbrad oktoobris filmi „Rumal raha“ esilinastusele, kus GameStopi saaga tagamaid tutvustas meie „Investeerimisjuttude“ podcast’i saatejuht Meelis Maasik. Ta tegi filmi mõnusa sissejuhatuse, rääkides lähemalt lahti meemide „Diamond hands“ ja „To the Moon“ sisu ning selgitades, kuidas GameStopi tähelend andis tollal tooni ka panga igapäevatöös.

Selle aasta erilinastuste sarja viimaseks ürituseks sai novembrikuus esilinastunud Marveli film „Marvelid“.

Kas erilinastusi on veel tulekul?

Algsest käima lükatud plaanist kasvas ka meile üllatuslikult välja kogukond ja ürituste sari, mida on nüüdseks külastanud peaaegu paar tuhat noort. See on suurepärane näide sellest, kuidas kuulata noorte soove ning pakkuda neile meelelahutuslikke ja harivaid üritusi. Erilinastuste kaudu saame noored tugevamalt liita ka meie koostööpartneritega. Ikka selleks, et noored oleksid oma eelistest teadlikud ja saaksid teha otsuseid, mis on neile kasulikud.

Nelja katse pealt oleme jõudnud järelduseni, et nende eriliste kohtumiste korraldamist tuleb kindlasti jätkata. Esimene üritus on kavas juba uue aasta esimeses kvartalis. Hoia silmad lahti!