Avalehele
Swedbanki uus algatus andis võimaluse teha noortel esimene samm investeerimisel

Swedbanki uus algatus andis võimaluse teha noortel esimene samm investeerimisel

Tänu Swedbanki poolt kingitud väärtpaberitele kasutas 18-aastastest panga klientidest 1650 noort võimalust saada kingitusena 15 euro ulatuses Swedbanki Roburi fondi osakuid.

Swedbanki eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla sõnul on panga jaoks olulisemaks näitajaks, et 82 protsenti kingituse väljavõtnud noortest on fondi osaku alles hoidnud ja võimalusel oma portfelli täiendanud.

„Uuringute järgi on noortel suur huvi investeerimisega alustamise vastu ning selle kohta soovitakse rohkem teada saada. Swedbank tegeleb aktiivselt investorhariduse ja laiemalt rahatarkuse edendamisega, kuid näpunäidete kõrval on parimaks õpetajaks tihti praktika. Loodame, et Swedbanki toel esimesed sammud pikaajalise investeerimise teekonnal astunud noored jätkavad regulaarselt investeerimist, sest võimalikult noorelt alustades jõutakse reeglina paremate tulemusteni,“ rääkis Ulla.

Arvestades, et viimase viie kuu sisse jääb ka investeerijate arvukuse rekordeid purustanud Enefit Green aktsiate esmane pakkumine, siis see kajastus ka noorte investorite eelistustes. Üle poole tehingute mahust tehti just Enefit Green aktsiatega ning mahult järgmine oli Swedbanki Roburi fondid, mille maht moodustas 5 protsenti tehingutest. Alla kolmeprotsendiliste osakaaludega järgnesid Coop Panga aktsiad, IuteCredit võlakirjad ning Hiina kinnisvarafirma Xinyuan Real Estate aktsiad.

„Balti aktsiate ning Swedbanki fondide soetamine on tänu tehingutasude kaotamisele kindlasti kõige atraktiivsem koht, kus väiksemate summadega investeerimist alustada. Loodame, et tehtava kingitusega oleme andnud seemne, mille tõukel noored juba varakult aitavad endale head tulevikku kindlustada,“ lisas Ulla.

Swedbanki kingituse 15 euro väärtuses Swedbank Robur Access Edge Global fondi osaku näol saavad ka edaspidi kõik panga 18-aastased kliendid vormistada panga kodulehel noorte ja tudengite alamlehelt.

Märksõnad: Investeerimine, noored