Avalehele
93% klientidest kiidab privaatpanganduse pühendumust

93% klientidest kiidab privaatpanganduse pühendumust

Privaatpanganduse klientide rahulolu nii pangaga üldiselt kui ka privaatpangandusega on aasta-aastalt kasvanud, näitavad värsked privaatpanganduse uuringu tulemused.

„Swedbanki privaatpanganduse vundament on suurepärane kliendi tundmine ja parim teenindus. Mul on rõõm näha, et meie pingutused kannavad vilja ja klientide rahulolu on taas kasvanud.
Suurenenud ootused investeerimisvaldkonna teenustele, väärtuspakkumise arengule ning koosviibimistele on meie jaoks ootuspärased ning siin on juba sel aastal oodata muutusi, mis kliente rõõmustavad,“ ütles privaatpanganduse juht Andres Suimets.

Isiklik haldur, põnevad sündmused, popimad pangateenused


Isik haldur ja pikaajaline koostöö
Enim väärtustavad privaatpanganduse kliendid isiklikku haldurit ja pikaajalist koostööd – personaalset lähenemist, mugavust ja suurepärast teenindust. Muide, üle poole privaatpanganduse klientidest on meiega olnud üle 10 aasta ning keskmiselt on privaatpanganduse kliendil sama haldur 8 aastat.

Erilised sündmused
Privaatpanganduse kliendiüritused on oodatud – kliendid hindavad nii sisu asjakohasust ja kasulikkust kui ka huvitavaid esinejaid. Loodetavasti oled 21. novembri endale juba kalendrisse märkinud, sest siis toimub privaatpanganduse foorum 2024, saame privaatpanganduse kogukonnaga kokku ja hoiame kätt pulsil olulistel teemadel.

Popimad pangateenused
Hoiused ja mobiiliäpp on need tooted, mis privaatpanganduse klientidele enim rõõmu pakuvad. Hoiuseintresside tõusu kõrval näevad kliendid viimase aja uuendustest enim kasu ka 100 000-eurose väärtpaberiportfelli tasuta hoidmisest ning kaardiandmete kuvamisest äpis.

Uuendused investeerimise valdkonnas

Oleme sel aastal alustanud mitme investeerimist puudutava uuendusega. Toome teieni regulaarsed veebiseminarid fookuses aktsiad, et anda ülevaade finantsturgudel toimuvast ning jagada aktsiaideid.

Lisaks arutab privaatpanganduse strateeg Tarmo Tanilas igakuiselt meie blogis eelneva kuu kontekstis laiemalt majanduse ja investeerimise teemadel. Privaatpanganduse blogist leiad muudki põnevat – majanduse analüüse ja huvitavaid arutelusid. Kui Sul on aga küsimus otse privaatpanganduse strateegile, siis anna sellest oma haldurile märku.

Aasta lõpus alustame investeerimisakadeemiatega. Just sellest huvist andsid võrdselt märku nii alustavad kui ka kogenud investorid.

Privaatpanganduse kliendid ennustavad aktsiaturgudele tõusu

Uuringu tulemustest selgus, et investeerimisega tegeleb ligi 90% klientidest. Populaarsemateks varaklassideks privaatpanganduse klientide seas on aktsiad, millele järgnevad tähtajalised hoiused ja kinnisvara. Mida noorem on investor, seda riskantsemad on ta eelistused. Näiteks investeerib kuni 35-aastastest klientidest ligi kolmandik krüptovaradesse.

Aktsiaturgude suhtes on investorite kindlustunne oluliselt kasvanud: tõusu ennustab ligi 39% privaatpanganduse klientidest, mida on 6% rohkem kui eelmisel aastal. Sektoritest usutakse enim tehnoloogia, sõjatööstuse, energia ja meditsiini sektori tõusu.

Jätkusuutlikkust peab investeerimisel väga oluliseks 41% ning mõõdukalt oluliseks ligi pool vastanutest. „Äärmiselt tore on näha, et jätkusuutlikkust peab kokku oluliseks 92% meie klientidest,“ ütles Suimets . Vanusegrupiti on seejuures näha huvitavat trendi: kui muidu peetakse jätkusuutlikkust noorte meelisteemaks, siis uuringust selgus, et seda peavad väga oluliseks just vanemad kliendid.

Swedbanki privaatpanganduse klientide hulgas korraldati uuring tänavu 8.–24. veebruaril ning sellest võttis osa 681 klienti.