Avalehele
8 nippi, kuidas reisil majutuselt kokku hoida

8 nippi, kuidas reisil majutuselt kokku hoida

Reisi planeerides on teada tarkus see, et mida varem majutus broneerida, seda rohkem on valikut ja soodsamaid hindu. Mida teha aga siis, kui oled jäänud majutuse otsinguga hilja peale?

Eesti suurimas rahatarkuse Facebooki grupis Kogumispäevik oli juunikuu kõige populaarsemaks teemaks reisiks majutuse valimine ja eriti heade pakkumiste leidmine. Kogusin kokku ning panin kirja grupiliikmete kõige tõhusamad ja leidlikumad nipid, kuidas soodsalt majutust leida.

  1. Majutust planeerides võrdle majutusportaale (Booking.com, Airbnb.com, Agoda.com, Couchsurfing.com jm), sest pakkumise hind võib portaaliti erineda. Eri portaalides leiad sama pakkumise üles majutuskohta guugeldades. Enne mõne vähem tuntud portaali kaudu majutust broneerimist uuri siiski, kas portaal on turvaline.
  2. Portaalis Booking.com ööbimist broneerides võrdle hinda veebilehel ja telefoniäpis, sest hinnad võivad erineda.
  3. Kui leiad sobiva hotelli, hosteli või külaliskorteri, küsi pakkumist ka otse majutusasutusele või omanikule kirjutades. Mõnikord on otse küsitud hind parem kui kodulehel ning vahel saad jälle netist palju parema hinna kui kohapeal.
  4. Võrdle majutusasutuse kodulehe pakkumisi vahendusportaali hindadega. On olnud olukordi, kus majutuse pakkuja kodulehel on soodsamad hinnad kui vahendusplatvormis.
  5. Suurema seltskonnaga majutust broneerides küsi eripakkumist. Tihti tuleb hind inimese kohta soodsam.
  6. Kui oled paindlikum sooloreisija ja armastad loomi, vaata veebilehte Trustedhousesitters.com, eriti kui plaanid kuhugi pikemalt peatuma jääda. Sellel lehel võib omanike koduloomi valvates leida ka tasuta majutust.
  7. Broneeri majutus varakult, kuid paindliku tühistamisega. Tähtaja lähenedes viska pakkumistele uuesti pilk peale – kui viimase hetke pakkumisena on lisandunud mõni parem pakkumine, saad hoopis selle broneerida ja tühistamistasu maksmata senise broneeringu tühistada.
  8. Kui plaanid reisil autot rentida, vaata majutust valides üle ööbimiskoha parkimisvõimalused ja hind.