Avalehele
Hea Eeskuju tiitli pälvis kogukonna ühendaja Martin Lillevere

Hea Eeskuju tiitli pälvis kogukonna ühendaja Martin Lillevere

Eesti suurimal noortekonverentsil Lahe Koolipäev kuulutati välja ettevõtlike noorte tunnustuskonkursi Hea Eeskuju parimad. Tänavu esitati rekordilised 150 kandidaati, kelle seast osutus laureaadiks Tartu Mart Reiniku Kooli õpilane Martin Lillevere.

Martin on tegus noor, kes panustab mitmeti oma kogukonna heaolusse ja soovib, et kohalik rahvas oleks ühtsem. Ta ütleb, et teeb seda kõike selleks, et teistel oleks hea. „Martin on kogukonna ühendaja. Ta nägi oma kodukülas kitsaskohta, sest naaber ei tundnud enam naabrit. Tal tuli mõte luua Luke külla mänguväljak ja see oli ideest teostuseni tema projekt. Teiseks on  ta järjekindel. Vahepeal tundus talle, et asi ei suju, sest projekt on keeruline. Aga ta ei andnud alla ja tänaseks on see mänguväljak uueks kogukonna südameks. Kolmandaks on Martin ettevõtlik. Lisaks mänguväljakule korraldab ta ka valgusfestivali, heategevusüritusi ja juhib õpilasesindust,“ rääkis auhinna üleandmisel Swedbanki toetustegevuste juht Merje Klopets. Martin saab Swedbankilt 1700-eurose peapreemia.

Eripreemia rahatarkuse edendamise eest läks Maria Anett Allikveerile, kes saab Swedbankilt sTARTUp Day pileti. Maria Anett on neiu, kellest me kindlasti veel kuuleme, sest juba praegu on ta oma kodukohas Kuressaares teinud palju selleks, et käivitada ettevõtlusõpe ja viia noorte rahatarkus kõrgemale tasemele.

Konkursi 15 finalisti sekka jõudsid lisaks nimetatutele ka Adeele Soovere, Evelina Hassanova, Elo Rahman, Mirtel Põdra, Grete Rohtla, Anastassia Leontjeva, Emma Sofia Meri, Eliise Joonas, Fantagiro Hanko, Anna Milena Linder, Claudia Olev, Triine Kose ja Hannaliisa Rebane. Palju õnne kõigile! Tunnustuskonkurssi Hea Eeskuju žüriisse kuulusid 2022. aastal Eesti Õpilasesinduste Liidu, Eesti Noorteühenduste Liidu, Koos Eesti Laste Heaks, Eesti Lastevanemate Liidu, Lastekaitse Liidu, Eesti Avatud Noortekeskuste Liidu, Eesti Õpetajate Liidu, Swedbanki, Telia, Noortekonverentside esindajad ning konkursi patroon, riigikogu liige Kristina Šmigun-Vähi.