Avalehele
Euromoney hinnangul on Eesti parim pank Swedbank

Euromoney hinnangul on Eesti parim pank Swedbank

Maailma üks juhtivaid majandusajakirju Euromoney nimetas Swedbanki taas Eesti parimaks pangaks. Awards for Excellence nimelisi pangandusauhindu jagati juba 31. korda.

„Meil on väga hea meel olla taaskord pärjatud Eesti parima panga tiitliga. Pingutame Eesti suurima pangana igapäevaselt selle nimel, et pakkuda oma klientidele parimaid lahendusi läbi personaalse lähenemise ja see auhind on meie töö kvaliteedimärk,“ ütles Swedbank Eesti juhatuse esimees Olavi Lepp.

Swedbankile tõi seekord edu tugevate rahapesu ja terrorismi rahastamise vastaste meetmete rakendamine. Lisaks tõstis Euromoney esile ka 2022. aasta tugevaid majandustulemusi, aga ka kasvanud laenude mahtu, mis moodustab nüüd 38,4% kogu Eesti laenuturust.

„Nii ettevõtted kui ka eraisikud täidavad laenukohustusi korrektselt ning võlgnevuste osakaal on jäänud ajalooliselt väikeseks. Swedbanki laenupoliitika aluseks on vastutustundlikkus – laenude väljastamisel arvestame võimalike intressimuudatustega ning kaalume iga kliendi puhul läbi tema riskid ja võimalused,“ lisas Lepp.

Eelmisel nädalal avalikustatud mainekate Euromoney pangaauhindade tipus olid seekord rahvusvaheline pank BNP Paribas, kes pälvis maailma parima panga tiitli. Maailma parimaks investeerimispangaks valiti Morgan Stanley ja aasta pankuriks Deutche Banki tegevjuht Christian Sewing.

Märksõnad: Euromoney, Parim pank, Swedbank