Avalehele
Kuus noortespordi projekti saavad Swedbankilt hoogu

Kuus noortespordi projekti saavad Swedbankilt hoogu

Swedbanki noorte liikumis- ja spordiprogrammide taotlusvoorust saavad toetust kuus projekti, mis aitavad noortes liikumishuvi suurendada ja pakkuda paremaid sportimisvõimalusi. Taotlusvooru laekus 52 erinäolist projekti ja toetusfondi kogusumma on 30 000 eurot.

„Sel aastal paistis silma, et palju taotlusi oli seotud värskes õhus liikumisega, mis on arvestades seda erilist aega ka igati tervitatav,“ rääkis Swedbanki spordiklubi juht ja komisjoni esimees Ardo Pajur. Tema sõnul oli häid projekte taas palju ja kõiki ei õnnestu paraku toetada. Valikut tehes peeti silmas, et projektil oleks pühendunud meeskond, hästi läbimõeldud plaan ning et projekt kataks laiemat sihtrühma. Lisaks arvestati, et tuge saaksid erinevate spordialade algatused ja seda ka erinevates regioonides. „Eesmärk on kõigil üks – et Eesti lapsed ja noored liiguksid piisavalt ja neile oleksid tagatud mitmekesised treeninguvõimalused,“ lisas ta. Toetust saadi nii varustuse ostmiseks kui ka võistluste/ürituste korraldamiseks. „Muu hulgas saime toetada ka täiesti uue sportimisvõimaluse teket Pärnumaal – nimelt on Aerutamisföderatsioonil plaanis Sindi paisu asemele rajatud kärestikul hakata korraldama süstaslaalomi regulaarseid treeninguid ja aitame kaasa selleks vajaliku varustuse soetamisele,“ lisas Pajur.

Üks toetuse saajatest on Eesti Veespordialade Kool, kes pakub noortele veepallitrenne ja on seni tegutsenud korralike veepalli väravateta. “Nagu meie treenerid ja noored veepallurid ütlesid – unistus täitus! Veepalli taaselustamine spordialana ei ole olnud lihtne,“ ütles Veespordialade Kooli juhatuse liige Lidia Kazatšok. Toetuse eest soetatakse koolile kokkuvolditavad veepalliväravad, mida on mugav transportida. „Loodetavasti aitavad paranenud treenimistingimused meil ka võistlustel veel paremaid kohti saada. Takistusi võitudeks ei ole. Ja lõpuks ometi saame korraldada ka rahvusvahelisi võistlusi,“ lisas ta.

Rahastuse saab ka Paraolümpiakomitee projekt I’mPOSSIBLE, mis on suunatud üldhariduskoolide õpetajate, juhendajate ja treenerite koolitamiseks, et toetada ka erivajadustega laste ja noorte teed spordi juurde. Eesmärk on näidata, et kõik saavad tegeleda liikumisharrastusega ja teha sporti, hoolimata erivajadustest. Laskesuusatamise Föderatsioon plaanib toetusega laiendada laskesuusatamise kandepinda laste ja noorte seas. Kavas on korraldada 8 etapist koosneva sari ning uuendada varustust. Eesti Võrkpalli Liit korraldab sel suvel noorte rannavõrkpalli sarja ning Toila valla spordi- ja kultuurikeskus teeb viieosalise võistlussarja Ida-Virumaa noortele.  Seal on aladeks jooksuvõistlus, orienteerumine, rattasõit, purjetamine ja ekstreemspordi võistlus Toila pumptrackil.

Swedbank korraldab noorte liikumis- ning spordiprogrammide toetamiseks taotlusvooru alates 2016. aastast.

 

Märksõnad: Heategevus, Sport