Tagasi
Eriolukord vähendas kolmandiku võrra sõidukitega seotud kahjusid 

Eriolukord vähendas kolmandiku võrra sõidukitega seotud kahjusid 

Koroonakriis ja sellest tulenev eriolukord mõjutas sõidukikahjudega seotud statistikat. Perioodil märts–mai vähenes nii kasko- kui liikluskindlustuse kahjuavalduste arv võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ligi 31%, näitab kindlustusseltsi Swedbank P&C Insurance AS statistika.

Hetkest, mil riigis kuulutati välja eriolukord, oli tulemust näha ka liikluses. Alates 12. märtsist, mil kehtestati liikumispiirang, jäi ka liikluses osalejaid tunduvalt vähemaks. Muidu harjumuspäraseks saanud ummikuid oli vähem ning poodide parklad olid tühjad. Ära jäid ka massiüritused. Inimesed võtsid pandeemia väljakuulutamist tõsiselt ning püsisid kodus. Sellest tulenevalt vähenesid ka võimalused õnnetusjuhtumiteks, mida kinnitab kahjukäsitluse statistika.

Swedbank P&C Insurance AS-le teatatud kaskojuhtumite arv langes eriolukorra ajal tulenevalt võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 31% võrra. Teateid liikluskindlustusjuhtumitest laekus kindlustusele eelmise aastaga võrreldes 30% vähem.

Suurim kaskokindlustuse väljamakse

Rääkides aga käesoleva poolaasta kaskokindlustuse juhtumitest, siis ligi 45% moodustasid erinevad õnnetusjuhtumid, 33% klaasikahjud ning 20% juhtumitest oli vaja kohale kutsuda autoabi näiteks auto käivitamiseks või aitamaks purunenud rehviga. Selle poolaasta suurim kaskokindlustuse väljamakse,  üle 80 000 euro, tehti autoomanikule, kelle preemiumklassi sõiduauto hävis õnnetusjuhtumi käigus täielikult.

Arvestades mitu kuud kehtinud liikumispiiranguga oli liikluskahjude vähenemine ootuspärane, kuid tuleb arvestada, et selliseks see olukord kindlasti ei jää. Tänaseks on liiklus taastunud ja käes puhkuste aeg, mil inimesed kasutavad kindlasti oma sõidukeid nii Eesti-siseseks reisimiseks kui ka naaberriikide külastamiseks.

Enne pikemale sõidule minemist tuleks alati kontrollida, kas sõiduk on tehniliselt korras ja kaasas vajaminevad dokumendid (välismaale sõites muuhulgas kehtiv liikluskindlustuse poliis ja vajadusel roheline kaart). Isegi liiklus- ning kaskokindlustuse olemasolul tasub olla ettevaatlik ning liikluses hoida ennast ja teisi, et puhkusesõidust jääksid vaid positiivsed mälestused.

Vaata lisaks