Avalehele
Maksete kogumine e-arvetega aitab kokku hoida ühistu aega ja raha

Maksete kogumine e-arvetega aitab kokku hoida ühistu aega ja raha

Swedbankis edastab pea 5000 klienti e‑arveid ja 87% neist on korteriühistud. Viimase poole aasta jooksul on e‑arvete saatjate hulka lisandunud üle 250 ühistu. Miks on see kasulik nii ühistule kui ka ühistuliikmetest korteriomanikele?

Ühistu poolt vaadates on e‑arve mitmel moel mugav, sest aitab igapäevatööd tõhusamalt korraldada. Kuna arveid saab koostada ja välja saata majandustarkvaras, kulub nende haldamisele vähem aega ja raha. Lisaks on kindel, et ühistuliikmed saavad need kätte, sest arve saadetakse neile internetipanka ning selle kohta saabub internetipanka ja äppi ka teavitus.

Tänu automaatsele tasumisele saab ühistu ka rahalaekumisi paremini planeerida. Kuna paljud elanikud sõlmivad arvete tasumiseks püsimakselepingu, suureneb õigeks ajaks makstud arvete maht – väheneb võlgnike arv ja arvete üle on kergem arvestust pidada.

Pakume korteriühistutele ka mitmesuguseid lisavõimalusi. Näiteks saame edastada info ühistuliikmete kohta, kes on avaldanud soovi e‑arvet saada, ning saab tellida ülevaate püsimakselepinguga tasuvatest maksjatest ja maksete toimimisest.

Sellest, kuidas e-arve kasutusele võtmine on ühistu igapäevatööd mugavamaks muutnud, võib lugeda ka blogiartiklist, kus jagab oma kogemusi mitme korteriühistu juhatuses tegutsev Tarmo Seliste.

Kasulik ka ühistuliikmetele

Kui ühistu esitab e-arveid, on see mugav ka elanikele – makseid saab tasuda eeltäidetud maksekorraldusega otse oma internetipangas. Lisaks võib astuda veel sammu edasi ja sõlmida e‑arve püsimakse lepingu. Siis ei olegi tarvis arve tasumist meeles hoida, vaid saab valida päeva, mil arve makstakse automaatselt. See on eriti hea lahendus siis, kui inimene ise internetipanka aktiivselt ei kasuta.

Muide, pea 93% meie klientidest, kes saavad e‑arveid, on sõlminud e‑arve püsimakse lepingu. See on ju mugav, kui ei pea ise igakuiste kommunaalkulude, elektri ja muude maksete tegemiseks aega kulutama.

Hea on teada sedagi, et maksja jaoks on e‑arve püsimakse lepinguga arve tasumine alati teenustasuta.

Kuidas ühistuliikmena e-arvet tellida?

Kui korteriühistu esitab e-arveid, saab ühistuliige selle oma internetipangas tellida. Selleks tuleb igapäevapanganduse menüüst valida „E‑arve ja püsimakse“, lisada e‑arve väljastajaks oma korteriühistu ja järgida juhiseid. Juhul kui e‑arve püsimakse lepingu vormistamise kohta tekib küsimusi, soovitame helistada meie klienditoe numbrile 6 310 310, anname hea meelega nõu.

Selleks, et e-arveid tasutaks automaatselt, tuleb sõlmida e‑arve püsimakse leping ning valida sobiv makse kuupäev. Kui e‑arve saabub, teeb pank ühistule valitud kuupäeval automaatselt ülekande.

Kuidas saab ühistu hakata e-arveid edastama?

  1. Tutvuge e-arve edastamise teenuse tingimustega meie veebilehel.
  2. Arutage e-arve võimalust ühistu raamatupidajaga.
  3. Uurige, kas teie majandustarkvara juba toetab e-arvete koostamist XML-vormingus.
  4. Sõlmige leping mugavalt internetipangas.
  5. Kui e‑arve edastaja leping on sõlmitud, andke elanikele e-arve ja püsimakse võimalusest teada.

Praegu on e-arvete edastamise lepingu sõlmijatele eripakkumine: pangasisese e-arve edastamise hind on 6 kuuks 0 eurot. Pakkumine kehtib uutele liitujatele, kes valivad teenuse kanaliks internetipanga. Vaadake pakkumise kohta lisa siin.

Märksõnad: e-arve, Korteriühistu